Dodenherdenking spreekt Edenaren onverminderd aan

8 mei 2013 om 00:00 Voorpagina

EDE - Tijdens de Nationale Herdenking werden zaterdagavond onder meer kransen gelegd bij het mausoleum aan de Vossenakker in Ede, waar 44 mensen uit het verzet zijn bijgezet.

Enkele honderden inwoners waren bij de herdenking aanwezig. Even daarvoor was er een herdenkingsbijeenkomst in de Oude Kerk. Burgemeester Cees van der Knaap vertelde daar het verhaal over padvinder Piet Smit die tijdens de oorlog sneuvelde. Ook in andere dorpen van de gemeente werd stilgestaan bij de burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Na de toespraak, noemde de burgemeester samen met twee kinderen van de Cavaljéschool de namen van de doden van het Mausoleum.

Daarna volgde de kransleggingen. De burgemeester legde eerst een bloemstuk bij het kleine gedenkteken. Dit gedenkteken is opgericht ter nagedachtenis aan de militairen, afkomstig uit Ede, die hier en overzee zijn gevallen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie