Afbeelding
Pixabay

Waterpolovrouwen halen kwartfinale Olympische Spelen na historische monsterzege

30 juli 2021 om 08:00 Waterpolo

EDE De waterpolovrouwen van Nederland hebben hun derde poulewedstrijd op de Olympische Spelen simpel gewonnen van laagvlieger Zuid-Afrika. In Japan werd het 33-1 voor Oranje. De overwinning betekent dat de ploeg van bondscoach Arno Havenga zich heeft geplaatst voor de kwartfinale.

De ‘Edese’ inbreng was wederom groot bij Nederland. Iris Wolves (geboren in Ede) speelde, evenals de in Ede woonachtige Nomi Stomphorst. Simone van de Kraats (tot voor kort speelster van Polar Bears Ede) en reserve-keepster Joanne Koenders waren ook van de partij. Koenders mocht voor het eerst starten als keeper.

Zuid-Afrika is het ‘kleine zusje’ uit de Olympische poule en dat werd al snel in de wedstrijd duidelijk. Nederland stond in een mum van tijd op een 4-0 voorsprong en besloot de eerste periode met een tussenstand van 7-0.

De tweede periode kende een behoorlijk Edes tintje. De eerste vier treffers waren van Iris Wolves en Simone van de Kraats (3). Maar Oranje liet geen spaan heel van de tegenstander. Halverwege de wedstrijd stond het 16-0. In het derde part ging Nederland door met scoren. De 20-0 was van de hand van Iris Wolves. Smetje op het spel van Oranje was de tegentreffer die Koenders moest incasseren bij 21-0. Ook Nomi Stomphorst maakte een treffer, de 25-1 betekende ook de tussenstand na de derde periode.

Uiteindelijk pakte Oranje de grootste overwinning ooit op een Olympisch toernooi, mede door nog twee goals van Simone van de Kraats.

VERVOLG Oranje speelt komende zondagochtend vanaf 08.30 uur de laatste poulewedstrijd tegen Canada. Na die wedstrijd is definitief duidelijk wie Nederland in de kwartfinale treft. De kwartfinale wordt sowieso gespeeld op woensdag 4 augustus.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie