Afbeelding
Pixabay

Edenaren kunnen op de eerste dag van het nieuwe jaar in meer supermarkten terecht

30 december 2021 om 05:01 Winkels

EDE Wie op nieuwjaarsdag een supermarktboodschap nodig heeft, hoeft komende jaarwisseling niet lang te zoeken. Landelijk is bijna de helft (47 procent) van de supermarkten op 1 januari ‘gewoon’ open. In Ede zijn het er deze keer tien, een stijging van drie ten opzichte van de eerste dag van dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van Openingstijden.nl. 

Landelijk is het percentage in de afgelopen jaren flink gegroeid: vorige jaarwisseling ging het om vier op de tien supers en op 1 januari 2019 - drie jaar geleden dus - kon je slechts bij een op de vijf terecht. 

Openingstijden.nl scant wekelijks de websites van duizenden retailers. Zo probeert de website een zo compleet mogelijk overzicht van openingsdagen en -tijden te verzamelen. De Lidl ontbreekt in de analyse omdat deze supermarktketen de openingstijden nog niet online had staan.

(Tekst gaat verder onder de kaart.) 


Op bovenstaande kaart vind je per gemeente het aantal en percentage (t.o.v. alle supermarkten) supermarkten dat open is op eerste of tweede kerstdag. De cijfers zijn afkomstig van Openingstijden.nl. De volgende ketens zijn meegenomen in deze analyse: Albert Heijn, Aldi, Coop, DekaMarkt, Dirk van den Broek, Hoogvliet, Jan Linders, Jumbo, Nettorama, Plus, Poiesz en Vomar.

Wil je weten waar je in Ede op nieuwjaarsdag nog even snel een extra bus poedersuiker voor die laatste oliebollen kan kopen? Hieronder is dat te vinden:


Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie