Afbeelding
Gemeente Ede

Tijdelijk gratis zonnedak scan voor bedrijven

13 juni 2019 om 17:35 Nieuws

EDE Hoewel steeds meer bedrijven overgaan tot de installatie van zonnepanelen op hun dak, blijft een groot deel van daken nog steeds onbenut. De provincie Gelderland wil daarom een extra impuls geven aan de realisatie van grootschalige zonnesystemen op bedrijfsdaken. Doel is 600.000 m2 aan extra zonnepanelen, op tot nu toe onbenut dakoppervlak. Het in Ede gevestigde bureau Fit Our Future is door de provincie ingehuurd om geïnteresseerde bedrijven in deze regio te ondersteunen.

Wethouder duurzaamheid Lex Hoefsloot: ,,Zonnepanelen op daken zijn een onmisbare en noodzakelijke stap in de energietransitie. We moeten in Ede eerst zoveel mogelijk daken benutten om zonne-energie op te wekken. Steeds weer blijkt dat inwoners moeite hebben met windturbines of zonnevelden zolang er veel grote daken onbenut zijn. Daarom roepen wij bedrijven op aan te sluiten bij deze actie van de provincie."

QUICK SCAN Voor de ontwikkeling van een zonnedak groter dan duizend vierkante meter biedt Fit Our Future een quick scan aan. Dit om de omvang, technische haalbaarheid en financiële haalbaarheid van zo'n systeem te bepalen. Ook wordt
hulp geboden bij de voorbereiding en aanvraag van een exploitatiesubsidie (SDE+). Deze is meestal nodig om een zonneproject van enige omvang rendabel te maken.

,,Het advies van Fit Our Future is onafhankelijk: zij zijn niet gelieerd aan een leverancier of installateur van zonnepanelen'', aldus de gemeente Ede in een persbericht. ,,De 312,50 euro kosten voor het advies worden gedekt door de provincie.''

Aanmelden kan tot 1 oktober 2019 via deze website. Er zijn 200 quick scans beschikbaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie