Zo’n vijf weken geleden sprong Herman den Blijker met zijn programma ‘Crisis in de tent’ in de bres voor het Edese restaurant Catcher. Door de crisis staat het water eigenaren Remco en Sabine Slijkhuis op dat moment aan de lippen. Beiden werken dan voor een werkgever in plaats van in hun restaurant. Sabine in de zorg, Remco in de schoonmaak. Om meer bekendheid te creëren en om weer wat te verdienen met koken, bedachten Herman en zijn team dat Remco en zijn brigade vanuit een foodtruck zouden moeten gaan werken op een locatie waar veel mensen komen. Zo gebeurde het dat Remco op 14 november voor het eerst zijn foodtruck zag. ‘Restobar krijgt Restocar’, kopte deze krant destijds. Dat moment. Wat ging er toen door hem heen, wat ging daar eigenlijk aan vooraf en hoe gaat het nu met het gezin Slijkhuis?
Het was Michel Slijkhuis die zijn broer en schoonzus opgaf voor het bekende tv programma. Remco zelf wist nergens van, tot op een zeker moment zijn telefoon ging. ,,En toen hing er een castingbureau aan de lijn’’, vertelt Remco. ,,Of ik mee wilde doen met het programma ‘Crisis in de tent’. Wat er door me heenging? Ik kreeg hartkloppingen. Ik dac..