Ron de Klerk: ,,Er zijn voor mensen, dat vind ik belangrijk."
Ron de Klerk: ,,Er zijn voor mensen, dat vind ik belangrijk." Ted Walker

Enige gerechtsdeurwaarder in de regio: ‘Ik bied graag de helpende hand’

7 juli 2021 om 12:30 Zakelijk

EDE Als je te maken krijgt met een Gerechtsdeurwaarder dan gaan er vaak meerdere dingen tegelijk mis in je leven. Je hebt geen overzicht meer, ziet er geen weg meer uit en de situatie gaat van kwaad tot erger zonder dat je het gevoel hebt daar vat op te hebben. Het laatste wat je op dat moment kunt gebruiken is een deurwaarder die regels uitvoert en geen oog heeft voor de context. En dat is nu juist wat Ron de Klerk, gerechtsdeurwaarder in Ede, belangrijk vindt. ,,Het is in een ieders belang dat ik evenwichtig belangen dien. Dat wil zeggen dat ik mijn opdracht uitvoer maar daarbij ook de belangen van de schuldenaar in de gaten hou. Zo ervaart deze een lage drempel en de mogelijkheid om te overleggen waardoor we met elkaar in contact blijven en gezamenlijk het probleem oplossen’’, legt De Klerk uit.

door Ted Walker

De Klerk, 56 jaar, komt van een groot kantoor uit Amsterdam en heeft een aantal maanden geleden besloten om het roer om te gooien en kleinschaliger te gaan werken. Met het verdwijnen van deurwaarderskantoor Schuman uit Ede is Ron de Klerk de enige gerechtsdeurwaarder in de regio. ,,Ik heb in verschillende steden gewerkt. Utrecht, Delft, Deventer, Amsterdam en nu dan Ede. Een kleinschalig kantoor met korte lijnen en ‘er zijn’ voor mensen. Dát vind ik heel belangrijk.’’ 

OPEN EN BENADERBAAR Ron de Klerk vervolgt: ,,Wie er bij mij terecht kunnen en wat mijn stijl van werken is? Het midden- en kleinbedrijf met openstaande facturen, de advocatuur voor ambtelijke werkzaamheden die uiteraard alleen door een gerechtsdeurwaarder gedaan mogen worden, verhuurders, ziekenhuizen of wel zorgverleners. En mijn stijl is open en benaderbaar. Ik ben geen moeilijk mens, ik hou van communiceren, van goed luisteren, moeilijk taalgebruik daar hou ik niet van en ik bied graag de helpende hand, daar waar mogelijk.’’

Met ‘daar waar mogelijk’ doelt hij op de ruimte die hij heeft en soms kan creëren binnen een opdracht die hij móet uitvoeren. ,,Zo is het inderdaad. Ik ben gerechtsdeurwaarder en als ik de opdracht krijg om beslag te leggen dan moet ik die volgens de wet uitvoeren. Maar waar ik kan sturen om een opdracht zo effectief mogelijk uit te voeren en een mens achter te laten die kansen heeft om door te starten, zal ik dat niet laten. Daar is iedereen daar bij gebaat’’, is de visie van gerechtsdeurwaarder Ron de Klerk.

Deze advertorial wordt u aangeboden door gerechtsdeurwaarder Ron de Klerk. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie