Om tot een keuze te komen waaraan het budget wordt besteed, doet de Warmteraad een oproep om projecten hiervoor aan te melden.
Om tot een keuze te komen waaraan het budget wordt besteed, doet de Warmteraad een oproep om projecten hiervoor aan te melden. Eigen foto

Duurzaamheidsstimulans door Warmteraad

22 december 2021 om 13:18 Zakelijk

EDE Bij Warmtebedrijf Ede is een klantenpanel actief, met de naam ‘Warmteraad’. Deze Warmteraad heeft een fonds van 5.000 euro beschikbaar om te besteden aan projecten die te maken hebben met verduurzaming of leefbaarheid in Ede.

Doel van de Warmteraad is om advies uit te brengen aan Warmtebedrijf Ede en - in het kader van de warmtetransitie - als klankbord te functioneren. De leden van de Warmteraad zijn particuliere klanten van Warmtebedrijf Ede. 

De Warmteraad is in 2021 gestart en heeft ook de beschikking over een fonds, die de Warmteraad naar eigen inzicht kan besteden, voor ideeën of projecten die bijdragen aan de Edese warmtetransitie. Bijvoorbeeld verbetering van het bestaande warmtenet, uitbreiding ideeën, toekomstplannen zoals nieuwe energiebronnen en voorstellen voor duurzame leefbaarheid van de gemeente Ede. Het toetsingscriterium daarbij is of het idee bijdraagt aan het versnellen van de energietransitie en bijdraagt aan.

PROJECTEN AANMELDEN Om tot een keuze te komen waaraan het budget wordt besteed, doet de Warmteraad een oproep om projecten hiervoor aan te melden. Bij een goed initiatief kan het gehele bedrag beschikbaar worden gesteld, bij meerdere lokale initiatieven vindt er een verdeling plaats. ,,We zijn in Ede bezig om de omslag te maken naar fossiel vrije energie en duurzame keuzes. Het maken van een omslag betekent dat er iets verandert en dat gaat eigenlijk nooit vanzelf. Dus iedereen die bezig is om die omslag te realiseren en daar een inspanning voor levert, kan een aanvraag doen om door het fonds te worden gesteund”, vertelt Audrey van den Berg, woordvoerder Warmtebedrijf Ede. 

De energietransitie en ook de vraag hoe we in de toekomst onze woningen gaan verwarmen, is een vraag die iedere inwoner van Ede aangaat. Tussen nu en 2050 zullen de meeste woningen een andere oplossing moeten vinden. Van den Berg: ,,We zullen ook minder energie moeten gaan gebruiken, door bijvoorbeeld de woningen te isoleren en door meer duurzame keuzes moeten maken, keuzes met een positief effect voor de leefomgeving. Als er projecten zijn om in een buurt, wijk of vereniging de omslag te maken en een stap te zetten om duurzamer te worden en er een financieel steuntje kan meehelpen om het project te realiseren, kan een aanvraag worden gedaan.”

Voor meer informatie, kijk op www.warmtebedrijfede.nl/duurzaamheidsproject voor de voorwaarden. Aanmelding van het project kan via warmteraad@warmtebedrijfede.nl. Inzendingen moeten voor 31 december binnen zijn, eind januari maakt de Warmteraad de projecten die zijn geselecteerd bekend.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Warmtebedrijf Ede. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie