Delio en Dani Serreli in het restaurant in Ede.
Delio en Dani Serreli in het restaurant in Ede. @tedxmedia

Sole d’Italia veertig jaar in Ede

20 april 2022 om 13:47 Zakelijk

EDE Eind jaren 70 kwam Delio Serreli vanuit Italië naar ons land om te werken in een Italiaans restaurant  in Groningen. Het restaurant was van een dorpsgenoot van het eiland Sardinië. Nadat Serreli zijn grote liefde trouwde, opende hij in 1982 Sole d’Italia. En dat betekent dat Sole d‘Italia aan de Molenstraat in Ede dit jaar veertig jaar bestaat.

door Ted Walker

Vandaag de dag hebben de Serreli’s ook een restaurant in Wageningen en staat de tweede generatie van de familie Serreli aan het roer in het restaurant in Ede. ,,Ik ben er in 2007 bijgekomen’’, vertelt Dani Serreli. ,,Op dat moment had mijn oom Gianni de touwtjes in handen. Hij ging in 2015 met pensioen waarop wij het restaurant overnamen. Mijn vader kwam terug in Ede, de cirkel was rond. Papa was weer terug bij het begin en tegelijkertijd was de nieuwe generatie opgestaan. In 2019 openden wij aan de Kapelstraat in Wageningen een tweede vestiging. Gianni heeft helaas niet lang van zijn welverdiende pensioen kunnen genieten, hij overleed in december 2021.’’

Zoals iedereen kregen ook de Serreli’s het soms voor de kiezen. La vita non è una passeggiata, het leven is geen wandeling in het park, is een Italiaans gezegde. Hoe overleefde het restaurant zware tijdens zoals we die recent hebben gehad? ,,Ik denk dat de gevestigde naam het belangrijkste is’’, zegt Delio. ,,We zijn in die veertig jaar altijd voor kwaliteit gegaan, koste wat het kost. Op kwaliteit moet je nooit inleveren, of het nou recessie is of je restaurant is lange tijd door werkzaamheden slecht bereikbaar, op kwaliteit mag je niet bezuinigen.’’

De kwaliteit die Delio benoemd is authentiek. Een deel van de producten wordt ingekocht bij een Italiaanse groothandel, terwijl zij ook nog altijd een netwerk in Italië hebben. ,,Bepaalde worsten, wijnen, kazen en limoncello komen rechtstreeks vanaf Sardinië naar ons toe. De groothandel betrekt ook alle producten uit Italië zelf. Dat vinden wij belangrijk. Alles wordt ook iedere dag vers bereid, van het deeg tot aan de ingrediënten. En zolang het restaurant in de familie blijft, zal het zo blijven gaan’’, zegt Dani. Vragen naar de ambitie van de passievolle Italianen is eigenlijk vragen naar de bekende weg. ,,Ik wil er nog wel veertig jaar bijschrijven’’, zegt Dani. ,,Maar eerst gaan we volgend jaar dit jubileum vieren en we blijven genieten van iedere dag’’, aldus Dani en Delio Serreli.

Informatie: Sole d’Italia, Molenstraat 110, 6711 AW Ede. 0318 - 611650. Web; soleditalia.nl, mail; soleditalia@live.nl..

Deze advertorial wordt u aangeboden door Sole d’Italia. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie