Het team van Podo Gelderland.
Het team van Podo Gelderland. Podo Gelderland

Podo Gelderland bestaat tien jaar: ‘Samen op vertrouwde voet vooruit’

11 mei 2022 om 13:00 Zakelijk

BENNEKOM Het was een mooie kans in 2012 voor de toen 26-jarige Michiel Luttikhuis om zijn eigen praktijk voor podotherapie te starten. Nu, tien jaar later, mogen we spreken van een succes. Podo Gelderland is uitgegroeid tot een praktijk die met drie podotherapeuten actief is in Wageningen, Renkum en Bennekom.

Voordat hij meer vertelt over Podo Gelderland, legt Michiel Luttikhuis uit wat een podotherapeut doet. ,,Wij houden ons bezig met voeten. Gezonde voeten houden mensen actief. Door slecht passend schoeisel, overbelasting, sportblessures, reuma, artrose of diabetes kunnen er tijdens het staan of lopen voetproblemen ontstaan. Podotherapeuten krijgen te maken met diverse klachten die hieruit voortkomen. Wij hebben verschillende behandelvormen om de klachten op te lossen of te verminderen. Schoenadvies, zolen, teenstukjes, nagelbeugels en voorlopige behandelingen zoals taping en vilttherapie.”

Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van Podo Gelderland heeft Michiel zichzelf een nieuw logo met bijpassende slogan cadeau gedaan. ‘Samen op vertrouwde voet vooruit!’ is het motto waarmee Podo Gelderland de toekomst ingaat. Een mooie slogan die precies verwoordt waar het bedrijf voor staat. ,,Dat samen doen we met onze cliënten. We nemen uitgebreid de tijd om uit te leggen wat we doen en waarom we voor een bepaalde aanpak kiezen. Mensen waarderen dat. Maar samen duidt ook op onze samenwerking in de medische sector. Waar nodig werken we samen met collega’s als medisch specialisten, huisartsen, fysiotherapeuten, pedicures en orthopedisch schoenmakers. En uiteraard staat samen voor ons team. Zonder hen was Podo Gelderland namelijk nooit uitgegroeid tot wat het nu is. Naast mijzelf is Kai Steegmann als podotherapeut actief. Thijs van Laar heeft net zijn opleiding tot podotherapeut afgerond. Marjon Reijmerink is assistente podotherapie. Mijn vrouw Femkje Luttikhuis is office manager.”

Tien jaar lijkt een korte tijd. Toch is er in die periode volgens Michiel veel veranderd. ,,Vooral de techniek ontwikkelt zich razendsnel. Er komt steeds betere apparatuur om de voeten en de bijbehorende problemen van onze cliënten in kaart te brengen. We hebben bijvoorbeeld sinds kort een iPad met speciale camera, waarmee we voeten 2D en 3D kunnen scannen. Er zijn speciale matten waar we de cliënt op laten staan. Wij kunnen dan precies zien waar drukpunten ontstaan.” Naast de techniek helpt ook het bredere aanbod aan schoeisel het werk van de podotherapeuten. Sinds kort zijn er schoenen ontwikkeld die voldoen aan verschillende kwaliteitseisen voor de kwetsbare voet. Een hippe en betaalbare schoen. Een andere aanwinst zijn de speciale slippers en sandalen met geïntegreerde zool. In de zomer vinden veel mensen het te warm om constant schoenen te dragen. Voor hen zijn deze slippers en sandalen een heerlijk alternatief.

In Wageningen is Podo Gelderland gevestigd in Medisch Centrum Kortenoord, Binnenhaven 69g. In Renkum in het Gezondheidscentrum aan de Europalaan 86d. In Bennekom in het Zorgpunt aan de Commandeursweg 8. Neem voor een afspraak contact op via telefoon 0317-228 002. Voor meer informatie: www.podogelderland.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door Podo Gelderland. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie