Voor Dennis Baars is het iedere dag weer een feest om aan het werk te gaan.
Voor Dennis Baars is het iedere dag weer een feest om aan het werk te gaan. BDUmedia
BaanDichtbij.nl

‘Iedere dag met zin naar mijn werk’

18 augustus 2022 om 15:15 Zakelijk

EDE/BARNEVELD Een werkplek waar je alles kan zeggen wat je denkt. Waarin een werknemer zichzelf oneindig kan ontwikkelen en je overal altijd bij iedereen aan kan kloppen. Dat is het type werkgever wat Vink Aannemingsmaatschappij b.v. hoopt uit te stralen naar buiten. En met succes.

Vink opereert op twee gebieden. Ze zijn namelijk allereerst een aannemingsmaatschappij met projecten door het hele land. Van Noord-Groningen tot aan de Maasvlakte. Van bouwprojecten waarin vakmensen GWW wordt ingezet, tot aan installateurs en lassers voor complete tank installaties. Anderzijds heeft Vink ook een Milieutechnisch Adviesbureau waarin ze hun adviezen geven over bijvoorbeeld bodemonderzoeken. Goed om te weten dat deze twee bedrijven zijn afgesplitst van Vink Holding en vanaf 1 september 2021 zelfstandig verder zijn gegaan.

TRANSPARANTIE De deur staat bij Vink Aannemersmaatschappij b.v. altijd open, dat blijkt al bij binnenkomst. Bij de garage staan een handjevol werknemers te genieten van de pauze met een potje darts. Binnen staat de koffie te pruttelen en typt algemeen directeur Harold van Buren een e-mail af. Je zou bijna niet denken dat je naast het bureau van de directeur staat. ,,Dat is ook het gevoel wat wij aan onze werknemers willen geven. Iedereen binnen het bedrijf is benaderbaar. Iedereen is gelijk. Want met tachtig mensen runnen we hier de toko, dus we doen dit immers samen,’’ aldus Harold. 

Een van de kernwaarden van Vink Aannemingsmaatschappij b.v. is ‘vertrouwen’. Ze willen namelijk open en transparant zijn, zowel intern als extern. Een andere kernwaarde is ‘oplossingsgericht’. Want vooruitdenken helpt het proces! De derde kernwaarde is ‘samen’, omdat ze het als één team doen. Tot slot is de vierde kernwaarde ‘passie’. Hetgeen waar Vink Aannemersmaatschappij b.v. op drijf!

PLEZIER Voor Vink is het belangrijk dat het personeel iedere dag er weer zin in heeft. ,,Dat is natuurlijk goed voor de werknemer zelf, maar ook voor de klant,’’ zo legt Harold uit. ,,Ons werk kenmerkt zich namelijk door onze vakmanschap, vrolijkheid en enthousiasme. Klanten merken dat namelijk ook op de klus. Die zien vrolijk personeel dat plezier heeft in het werk.’’ Dat is ook de reden dat klanten terug blijven komen. Vink Aannemersmaatschappij b.v. heeft een kring van vaste klanten die echt voor deze kenmerken van het bedrijf kiezen.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Vink Aannemingsmaatschappij b.v. stimuleert talent dat wilt doorgroeien. - Vink Aannemersmaatschappij b.v.

OPLEIDING Opvallend om te zien is dat personeel van Vink Aannemersmaatschappij b.v. er vaak al tientallen jaren werkt. ,,Wij zoeken ook nieuw talent dat zich voor een langere tijd aan ons wilt binden,’’ aldus HR-adviseur Angelique Hemmen. ,,Het is belangrijk dat mensen bereid zijn om te willen leren en zich zo te ontwikkelen. Daar proberen we al gelijk achter te komen in kennismakingsgesprekken. Want andersom geven wij voor die loyaliteit veel terug. Je hoeft ook geen ervaring in het werkgebied te hebben, zolang je maar wilt.’’ 

Want wie aan de slag gaat bij het bedrijf kan profiteren van eindeloze begeleiding en opleiding. ,,We bieden coaching on the job aan. Dat betekent begeleiding. Nieuw personeel wordt gebonden aan een buddy die het bedrijf al kent en met wie ze altijd kunnen sparren.’’ Maar ook zit Vink aangesloten bij meerdere opleidingsgroepen waardoor nieuw personeel alle benodigde certificaten kan halen. ,,En je hoeft hier nooit uitgeleerd te zijn,’’ vervolgt directeur Harold. ,,Als jij na een periode als installateur besluit dat het lassen jou misschien wat meer ligt, dan is er alle mogelijkheid om jou daarin te ontwikkelen. Wij staan voor ontwikkeling. Zelf ben ik hier ooit als machinist begonnen en ben ik doorgegroeid tot de functie van directeur/eigenaar, zoals ook mijn twee mede eigenaren Martijn de Vries en Arie Bronkhorst.

GEEL HART Tien minuten van het hoofdkantoor loopt over een project machinist Dennis Baars. Hij werkt al jaren voor Vink en weet hoe het bedrijf in elkaar steekt. ,,Als je lang bij Vink werkt, word je hart steeds geler,’’ zegt hij, doelend op de gele logo kleuren van Vink. Bij Dennis spat de vrolijkheid eraf waar directeur Harold het eerder al over had. Wanneer dat in het gesprek met Dennis wordt benoemd, moet hij lachen. ,,Ik ga iedere dag weer met zin naar werk. ‘s Ochtends starten we lekker op tijd waardoor er nog tijd is voor een kop koffie. Daarna gaan we aan de slag en van negen tot half tien doen we een sneetje brood. En op die manier lopen we de dag door. Het is gezellig en tegelijkertijd werken we heel hard met z’n allen. Vink is goed voor mij en ik ben goed voor Vink.’’

Kennis maken?
Op zaterdag 27 augustus (10.00 uur - 13.00 uur) houdt Vink een jobevent voor iedereen die interesse heeft in de carrièremogelijkheden. In een tijdsbestek van drie uur maak je kennis met het bedrijf. Je krijgt inzicht in de werkzaamheden van een vakman door verhalen maar ook wordt er een werkcontainer en machines neergezet ter voorbeeld. De locatie (ter hoogte van Wencopperweg 46, Barneveld) leent zich hier goed voor omdat het exact een beeld weergeeft van het werken.
Op zoek naar een mooie baan vol mogelijkheden? Kijk op www.vinkaannemingsmaatschappij.nl/vacatures/ en meld je aan voor het jobevent.

Dit artikel wordt u aangeboden door Vink Aannemersmaatschappij b.v.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie