Schoonheidsspecialistes Saskia Florijn en Robin Meijeringh slaan de handen ineen.
Schoonheidsspecialistes Saskia Florijn en Robin Meijeringh slaan de handen ineen. Diana Kervel

Beautysalons slaan handen ineen in Kernhem: ‘Vakidioten mag je ons best noemen’

1 maart 2023 om 16:30 Zakelijk

EDE Twee zelfstandige schoonheidsspecialistes, één doel: huidverbetering bij hun klanten. Saskia Florijn en Robin Meijeringh zijn in januari dit jaar een samenwerking gestart.

Saskia Florijn van Beauty Salon Florin vierde vorig jaar haar 25-jarig bestaan. Aangezien het aantal klanten nog steeds toeneemt en ze langzamerhand wat rustiger aan wil gaan doen, verhuurt ze sinds januari haar praktijkruimte twee avonden aan Robin Meijeringh van Beautysalon Robijn in Ede.

WEDERZIJDSE KLIK

In de beautybranche is de aansluiting met een andere zzp’er heel gebruikelijk. Saskia: ,,Die beslissing was snel genomen, maar dan moet je nog iemand vinden die bij mij, mijn werkwijze en mijn omgang met klanten past.” Uiteindelijk is de samenwerking op bijzondere wijze tot stand gekomen: ,,De moeder van Robin is al jarenlang klant bij mij. Soms kwam zij mee tijdens een behandeling. Ik herinner me tegen haar moeder te hebben gezegd dat als ik mijn schoonheidssalon met iemand zou delen, dat het iemand als Robin zou moeten zijn.” Het toeval wil dat Robin er op dezelfde manier in stond. ,,Toen ik met mijn opleiding schoonheidsspecialiste begon heb ik altijd een salon als die van Saskia voor ogen gehad. Kortom, de klik was er van begin af aan!’

ZELFVERTROUWEN

Het allermooiste aan het vak is om resultaten te zien. Saskia: ,,De meeste klanten komen met een huidprobleem binnen. Naarmate de tijd vordert zie je niet alleen de huid opknappen, je ziet de mensen zelf opbloeien en meer zelfvertrouwen krijgen. Het geeft veel voldoening om daaraan bij te dragen.” Saskia heeft zich gespecialiseerd door huidverbetering met voedingsadviezen naar een hoger niveau te tillen. Verdieping van kennis van de huid heeft zij door opleidingen en ervaring opgedaan. Het overdragen van deze kennis is voor haar essentieel in de samenwerking. Robin haakt daarop in: ,,Bij de producten die wij gebruiken gaat het om de ingrediënten en de uitwerking ervan op een specifieke huid. Ik vind het interessant om te weten waarom die stoffen zulke resultaten boeken. We gaan daar allebei best ver in.” Saskia voegt met een lach eraan toe: ,,Je kunt ons het beste als vakidioten omschrijven.”

PASSIE

Het ondernemerschap bevalt beide dames goed: ,,Hoe mooi is het om vanuit je passie te werken? Je bouwt je eigen klantenkring al op, werkt met specialisaties en bepaalt je eigen werktijden. Ik ga nog dagelijks met enthousiasme aan het werk. Eigenlijk voelt het niet als werk, ik oefen mijn vak uit met plezier en krijg er veel voldoening voor terug.” Voordat ze aan de opleiding begon heeft Robin ook economie en marketing gevolgd. ,,Ook dat komt nu mooi van pas.”

PERSOONLIJK ADVIES

Alle klanten krijgen eerst een uitgebreide intake van de vakvrouwen. Saskia: ,,Mensen die voor het eerst bij mij komen zijn op zoek naar een goed en gedegen advies voor huidverbetering. Ik hoor vaak dat ik een heel toegankelijke uitstraling heb. Mensen ervaren geen afstand bij mij. Het is ook de reden dat ik niet in een uniform wil werken.” Robin vult aan: ,,Ook de gezellige sfeer en persoonlijke aanpak spreekt mensen aan. Niet alleen aandacht voor huidverbetering maar ook voor de klant zelf. Daar draait alles om.”

MEER INFORMATIE

Voor het maken van een afspraak en de diverse behandelingen is meer informatie te vinden op de website van Beauty Salon Florin: beautysalonflorin.nl. Stuur voor contact met Robin Meijeringh een e-mail aan Beautysalon Robijn Ede via Beautysalonrobijn@outlook.com..

Dit verhaal is gepubliceerd in de special Vakvrouwen, onderdeel van de editie van woensdag 1 maart februari van deze krant.

Mail de redactie
Meld een correctie

Diana Kervel
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie