De dames van Domicilie hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: het beste resultaat en een goed gevoel voor de klant.
De dames van Domicilie hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: het beste resultaat en een goed gevoel voor de klant. Marloes Kleijer

De Domicilie-vrouwen zijn het ‘kloppend hart’

2 maart 2023 om 12:30 Zakelijk

EDE Domicilie Makelaars bestaat dit jaar 25 jaar. Wat begon met twee makelaars en twee medewerkers op de binnendienst is uitgegroeid tot een groot kantoor met 24 medewerkers, dat niet meer weg te denken is uit Ede. Een groot deel van het team bestaat uit vrouwen, ‘het kloppend hart’ van het kantoor.

De spil van Domicilie wordt gevormd door de front- en backoffice. Anouk van Grootveld en Sharon van den Brandhof werken op de frontoffice en zijn het eerste aanspreekpunt voor klanten en bezoekers. Zij nemen alle telefoontjes aan, beheren de agenda’s en ondersteunen de makelaars. ,,Het eerste contact moet meteen goed zijn.” 

Maartje van den Berg en Iris van der Meiden vormen samen de backoffice. Zij zijn verantwoordelijk voor alle zaken rondom het aan- en verkoopproces van woningen ,,Wij maken bijvoorbeeld de verkoopbrochures, zorgen dat alle documenten in orde zijn, houden de verkopers op de hoogte en maken de koopovereenkomst. Het verkoopproces zorgeloos en zo plezierig mogelijk laten verlopen, dat is ons doel.” Heidi Hoogendoorn vervult een aparte rol binnen het backoffice-team als aankoopcoördinator en stylingadviseur. ,,Ben je op zoek naar een woning? Dan kom je bij mij terecht. Samen gaan we op zoek naar dé droomwoning. Daarnaast zorg ik ervoor dat een woning helemaal verkoopklaar is als het gaat om styling. Met een paar kleine aanpassingen lijken ruimtes optisch veel groter.”

TEAM NIEUWBOUW

Uniek is het nieuwbouwteam van Domicilie. ,,Niet ieder makelaarskantoor heeft een aparte afdeling nieuwbouw”, zegt nieuwbouwspecialist Frederique de Kousemaeker. Samen met Babette Vermeer maakt zij onderdeel uit van het nieuwbouwteam. ,,We hebben veel verschillende nieuwbouwprojecten in verkoop, onder meer in Kernhem en op de Kazerneterreinen. Anders dan bij een bestaande woning maken mensen bij nieuwbouw een beslissing op basis van een tekening of impressie. Het gevoel en de beleving zijn dan extra belangrijk. Dat vraagt om een andere expertise, die hebben wij in huis.” Frederique is ondertussen ook bezig met de opleiding tot makelaar. ,,Het is erg fijn dat hier dergelijke doorgroeimogelijkheden hier zijn.”

IDEALE COMBI

Hypotheekadviseur Renée Alkema is de enige van alle dames die midden tussen de mannen zit bij Domicilie. ,,Ik zit in het hypotheekteam en werk met drie heren samen. Dat bevalt heel goed. Ik houd van hun humor en tegelijkertijd kan ik hier bij meer dan genoeg dames terecht als ik het even ergens anders over wil hebben. De ideale combi!” Volgens haar is het een groot voordeel om als makelaarskantoor een eigen hypotheekafdeling te hebben. ,,Je kunt leunen op elkaars expertise en snel schakelen. Klanten kunnen alles onder één dak regelen en de lijnen zijn erg kort.”

Ook Petra Martens heeft een ‘aparte status’ binnen het makelaarskantoor. Deze register makelaar en taxateur zit al meer dan 25 jaar in het vak én heeft onlangs haar makelaarsstafje in ontvangst mogen nemen. Petra focust zich met name op het taxeren van woningen en wordt daarbij ondersteund door collega Ineke Heikamp. 


,,We werken in verschillende teams met ieder zijn eigen expertise, maar we doen het samen”, zegt Mirte van Manen. - Marloes Kleijer

Domicilie wist zich jaren geleden als een van de eerste makelaarskantoren te onderscheiden met een eigen marketingafdeling. Het marketingteam bestaat uit marketingmanager Mirte van Manen en onlinemarketeer Rianne Driessen. Mirte: ,,Wij zorgen er onder andere voor dat onze woningen en projecten optimaal onder de aandacht worden gebracht bij de juiste doelgroep. Daarnaast zorgen we ervoor dat Domicilie goed vindbaar en zichtbaar blijft. Als makelaar relevant, onderscheidend en vernieuwend blijven, daar houden wij ons dagelijks mee bezig. Een goede (online) marketingstrategie is daarbij onmisbaar.”

FINANCIËLE ADMINISTRATIE

De langste staat van dienst is tot slot weggelegd voor Anke Smink, die samen met Leonie van de Peppel werkzaam is op de financiële administratie. Anke is al sinds 2003 werkzaam bij Domicilie. ,,Bijna vanaf het begin. Het is mooi om het bedrijf door de jaren heen zo te zien groeien.” Sindsdien heeft zij verschillende functies vervuld. ,,Sinds 2014 doe ik de financiële en personeelsadministratie.” Mirte: ,,En als er iemand jarig is of er is een jubileum, dan zorgt Anke dat er iets leuks wordt geregeld!”

DOMICILIE DNA

Domicilie bestaat dus uit meerdere kleinere teams met ieder zijn eigen expertise. ,,Het voelt echter als één groot team, ons gezamenlijke doel is hetzelfde”, zegt Mirte. ,,We werken als team echt samen, dat is onze kracht. Onze klanten voelen dat ook. We worden dan ook regelmatig getrakteerd op een taart of een fles wijn.”

Frederique heeft het zelfs over een soort Domicilie-dna, waarover ze volgens haar allemaal wel moeten beschikken. ,,Dat kan niet anders. Het is toch heel uniek dat wij met zoveel vrouwen zó goed kunnen samenwerken? Wij hebben hier allemaal evenveel plezier.” Haar collega’s beamen dat. Bij Domicilie worden er bovendien ook regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. ,,Het is goed om ook af en toe buiten werktijd af te spreken. Je leert elkaar dan op een andere manier kennen, dat schept een band.”

Domicilie laat het 25-jarig bestaan niet ongemerkt voorbijgaan. Mirte: ,,Wij gaan binnenkort flink uitpakken. Wat er precies staat te gebeuren, blijft nog even een verrassing.” Domicilie biedt naast de aan- en verkoop van woningen ook diensten op het gebied van bedrijfsmatig onroerend goed, taxaties, hypotheken en verzekeringen. Meer informatie op domicilie.nl.

Dit verhaal is gepubliceerd in de special Vakvrouwen, onderdeel van de editie van woensdag 1 maart februari van deze krant.

Mail de redactie
Meld een correctie

Marloes Kleijer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie