,,Als mijn bureau aan het einde van de dag leeg is en alles is op de rit, ga ik met een voldaan gevoel naar huis”, zegt Bianca van Ginkel.
,,Als mijn bureau aan het einde van de dag leeg is en alles is op de rit, ga ik met een voldaan gevoel naar huis”, zegt Bianca van Ginkel. Marloes Kleijer

‘Van Ginkel biedt kwaliteit, service en vertrouwen’

3 maart 2023 om 09:30 Zakelijk

EDE Van Ginkel vloer- en raambekleding is al jaren een begrip in Ede. Wat 45 jaar geleden hoofdzakelijk met tapijt begon, is uitgegroeid tot specialist op het gebied van vloer- én raambekleding. ,,Wij ontwerpen, adviseren en realiseren”, zegt Bianca van Ginkel, die de zaak samen met echtgenoot John van Ginkel runt.

De vader van John opende de winkel bijna een halve eeuw geleden in Ede, twee jaar later kwam daar een vestiging in Lunteren bij. Bianca (45) vertelt: ,,John stapte op zijn twintigste in de zaak, dat was in 1997. Ik werkte destijds in de horeca. Dat was heel leuk, maar op een gegeven moment zag ik geen uitdagingen meer’’, vertelt ze.

,,Toen viel de vraag of ik niet in de zaak wilde komen werken. Daar heb ik echt wel even goed over nagedacht. Was dat wel verstandig? Ik ben toen in de vestiging in Lunteren gaan werken, waar ook de oom van John werkte. Zo waren we niet dag en nacht bij elkaar, maar werkten we wel beiden in het familiebedrijf. De moeder van John deed de administratie en zijn vader was vliegende keep.” Bianca kan zich die tijd nog goed herinneren. ,,We verkochten ook al gordijnen, maar tapijt vormde toen de hoofdmoot. Zowel in Ede als Lunteren hing alles vol met rollen tapijt, terwijl we tegenwoordig alleen nog maar met stalen werken. Toen er een nieuw boekhoudpakket kwam, heb ik de administratie van mijn schoonmoeder overgenomen en die doe ik nog steeds. Alleen werk ik niet meer in Lunteren, want die vestiging is inmiddels opgegaan in die in Ede.”

Ter uitleg: Van Ginkel vloer- en raambekleding begon 45 jaar geleden in Ede aan de Parkweg, heeft daarna vijftien jaar aan de Maanderweg gezeten en zit nu alweer twaalf jaar aan de Verlengde Maanderweg. ,,Op het moment dat we hier naartoe verhuisden hebben we ervoor gekozen om Lunteren te sluiten. Aan de Verlengde Maanderweg hebben we alles in één, winkel én magazijn, en er is voldoende parkeergelegenheid”, zegt Bianca.

PRODUCTEN

Vandaag de dag is Van Ginkel vloer- en raambekleding onder meer een grote speler als het gaat om ‘gladde’ vloeren. Hierbij kan worden gedacht aan laminaat, pvc, vinyl en marmoleum, maar ook voor tapijt is men er nog altijd aan het juiste adres. Bianca: ,,Daarnaast zijn wij heel actief in gordijnen en raambekleding. Hierin hebben wij zeer uitgebreide collecties. Wij werken bijvoorbeeld graag met het merk Sunway. De producten van dit merk zie je direct als je de winkel binnenkomt.”

Relatief nieuw is volgens haar de mogelijkheid tot elektrische bediening van de raambekleding. ,,Mensen zien dit voorbij komen in woonprogramma’s op tv en willen dat dan ook graag hebben. Omdat dit veel kennis vereist, hebben wij hier veel tijd en energie in gestoken. Je moet de klant er niet alleen in de winkel over kunnen informeren, de stoffeerders moesten op hun beurt leren hoe deze systemen geïnstalleerd moeten worden.”


Van Ginkel vloer- en raambekleding heeft vele stalen vloerbekleding in huis. - Marloes Kleijer

SHOWROOM

Wat veel mensen misschien niet weten is dat op de eerste verdieping van Van Ginkel geen bedden meer te vinden zijn, maar een heel breed scala aan gordijnen. ,,Wij zijn in de coronatijd gestopt met onze slaapafdeling en hebben de hele bovenverdieping verbouwd tot showroom voor de gordijnen. Deze was aan het einde van 2022 klaar. Natuurlijk hadden we altijd al heel veel stalen in huis, maar je krijgt een veel betere indruk als je de verschillende gordijnen in showbanen ziet hangen. Klanten kunnen hier heerlijk rondsnuffelen en diverse confectiewijzes bekijken”, legt Bianca uit.

TOPTEAM

Zoals gezegd verzorgt Bianca de administratie. Zij doet echter nog veel meer. ,,De administratie is veel werk en hier gaat steeds meer tijd in zitten, maar ik help ook klanten, ik maak offertes en zo nu en dan moet er toch ook echt even een doek door de winkel worden gehaald. Ik ben van alle markten thuis en vind het ook allemaal leuk om te doen”, zegt zij lachend.

,,John is veel onderweg om producten in te meten bij de klanten thuis, maar staat daarnaast ook in de winkel. Ik denk dat het belangrijk is dat je beiden alles kunt, maar ook beiden zaken hebt waar je beter in bent en die je leuker vindt. Zo vullen we elkaar goed aan. Bovendien hebben we Annemieke. Zij is onze rots in de branding als het gaat om de dagelijkse gang van zaken. Zij beantwoordt de meeste telefoontjes en ontvangt de meeste klanten. En natuurlijk valt of staat ook alles met onze stoffeerders, die dagelijks onderweg zijn.”

VOLDOENING

,,Ik haal veel voldoening uit mijn werk”, gaat Bianca verder. ,,Het omgaan met de klanten is heel leuk, daarom vond ik de horeca destijds ook al zo leuk, en ik vind het iedere dag weer een uitdaging om de administratie tot in de puntjes te verzorgen. Ik ga graag precies te werk. Als mijn bureau aan het einde van de dag leeg is en alles is op de rit, ga ik met een voldaan gevoel naar huis.”

Zij hoopt de zaak nog jaren te mogen runnen, samen met John en het team. ,,We zullen zien wat de toekomst gaat brengen. Het belangrijkste voor ons is om de kwaliteit en servicegraad te waarborgen. Datzelfde geldt voor het vertrouwen dat de klant in ons heeft. Natuurlijk moet er geld worden verdiend, maar wij zullen er altijd alles aan blijven doen om de klant tevreden te stellen. Is er bijvoorbeeld iets kapot en hangen de gordijnen misschien al wel twintig jaar? Zolang de onderdelen nog verkrijgbaar zijn, zullen wij altijd proberen om het te repareren.”

Dit verhaal is gepubliceerd in de special Vakvrouwen, onderdeel van de editie van woensdag 1 maart februari van deze krant.

Mail de redactie
Meld een correctie

Marloes Kleijer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie