Steven Rietberg, van Rietberg Hoorzorg.
Steven Rietberg, van Rietberg Hoorzorg. Rietberg Hoorzorg
De specialist

De audicien is er ook voor de jeugd

1 maart 2023 om 08:30 Zakelijk

EDE Ik ben doldwaas enthousiast. Maar deze keer meer dan anders. Misschien komt het door de aankomende lente, het seizoen van de motorrijders en de festivalgangers. De jeugd ontwaakt weer uit de winterslaap. Dat is te merken ook! Laatst was het nog op het nieuws: gehoorbeschermers zijn momenteel niet aan te slepen. 

Vaste lezers van dit artikel weten dat er voor festivalgangers verschillende vormen gehoorbescherming op de markt zijn. De zogenoemde ‘one-size’ modellen. Nadeel van deze modellen is dat het je oor niet altijd compleet afsluit. Laat je ze bij mij op maat maken, dan ben je misschien iets duurder uit, maar dan ben je wel goed beschermd. 

Het seizoen voor de motorrijders begint nu ook weer. De doorgewinterde motormuis heeft natuurlijk al ‘goeie doppen’. Maar de beginner, mogelijk een jeugdig iemand, heeft wellicht nog doppen nodig. Informeer ook hier naar de mogelijkheden voor op maat gemaakte oordoppen. De filter die er in zit is speciaal voor de situatie gemaakt. Waarom zou je risico nemen met doppen die niet volledig afsluiten?

WITTE STOKJES 

Maar nu, en ik heb me de eerste alinea’s nog in kunnen houden, waar ik super enthousiast over ben. Een paar weken geleden heb ik besloten om oortjes te kopen. Ik luister graag naar muziek en was de grote koptelefoon eigenlijk zat. De oortjes zijn tegenwoordig draadloos en ook dat vind ik prettig. U kunt me tegenwoordig dus spotten met van die witte ‘stokjes’ in het oor. Het viel me op dat die bluetooth-oortjes geleverd worden met een klein ringetje, dat dan in je oor verdwijnt. Ik kreeg direct het idee dat dat beter kon.

SLEEVE 

Ik trok vervolgens de stoute schoenen aan en vroeg de leverancier die mijn gehoorbeschermers levert of hij daar al een oplossing voor had. Hij kwam met het voorstel om een ‘sleeve’ op het witte stokjes te maken. Op de plaats van het ringetje bevestig ik nu een met een 3D-scan van je oor op maat gemaakte ‘mouw’. In de advertentie op de pagina in de papieren Ede Stad vind je er meer informatie over. 

Ben je, net als ik dus, meteen razend enthousiast? Kom dan eens langs. Er zijn ook standaardmaten voor de merken die deze oortjes verkopen. Ik noteer dan het merk en het type en de sleave wordt vlot daarna geleverd. Het grote voordeel van deze innovatieve gehoorbeschermer is dat hij er ook voor zorgt dat het oortje ook bijna niet meer uit je oor kan vallen. Handig tijdens het hardlopen bijvoorbeeld. Wanneer je ‘m op maat laat maken sluit het daarnaast perfect af, omdat de sleeve echt in jouw oor past.

Opa’s, oma’s, vaders, moeders: wijs je kinderen of kleinkinderen op deze noviteit, want het scheelt behoorlijk wat hoorproblemen wanneer je jezelf beschermt. Zo zie je: een audicien als ik is er niet alleen voor ouderen. Rietberg Hoorzorg biedt ook oplossingen voor jongeren die nog prima horen. 

We zijn er dus ook voor onze jeugd!

Dit artikel wordt u aangeboden door Rietberg Hoorzorg, meer dan twintig jaar ervaring. Veenderweg 107 in Ede, tel. 0318-769024, info@rietberghoorzorg.nl, Rietberghoorzorg.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie