Straks betalen u en ik dus duizenden euro's om hindernissen in het asfalt te plaatsen, zodat automobilisten niet sneller kunnen en mogen dan 30 kilometer per uur. Tot grote frustratie en ergernis van diezelfde bestuurders. Wat de meerwaarde is ontgaat me, want de wandelende winkelbezoekers in het hart van Ede merken er niks van.

Nog zoiets. Op de oude rijksweg N224 richting A30 wijst een oplichtend bord je erop dat je tijdens de spits fijn in een groene golf zit, zodat je bij kruisingen rustig door kunt rijden. Als je tenminste netjes vijftig rijdt. Dus dat doe ik braaf, maar nee hoor…vlak voor de kruising sprong maandag het verkeerslicht op oranje en rood. Wat is dit? Blij maken met een dooie mus?

Maar goed, een paar honderd meter verder zag ik een bestuurster van een busje rijden, met in haar hand een mobiele telefoon en speakertjes in haar oren. De bus zat tjokvol met personen met een beperking. Dan vraag ik me wel af: zijn er geen middelen om deze dame te frustreren? Zodat ze achter het stuur niet gaat telefoneren? Daar moet de gemeente nog eens iets op vinden, inplaats van overal maar onzinnige drempels op te werpen.

Freek Wolff