Ook andere bevolkingsgroepen, waaronder studenten, zijn overigens welkom om mee te doen. Inmiddels staat er een handvol deelnemers op de lijst en is het project begonnen. De eerste gesprekken zijn dan ook al geweest. Daarvoor was het ook nodig om personen te 'strikken' die aan de andere kant van de lijn actief willen zijn. ,,Ik heb de tien telefoons naast elkaar op een rijtje gelegd in het centrum van Ede. Daar heb ik een briefje bij gelegd met mijn 06-nummer en het verzoek om dat te bellen." De jonge student ging zelf een stukje verderop staan om te zien wat er zou gebeuren. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


eigen foto

,,Als ze zomaar een wildvreemd nummer zouden durven bellen, zouden ze ook vast wel aan het project deel willen nemen is mijn gedachte." Dat was zowaar geen slecht idee en het leverde enkele deelnemers op." De reacties op de niet alledaagse actie waren overigens wisselend. ,,Sommige mensen waren teleurgesteld. Ze zagen tien telefoons op een rijtje liggen en dachten dat er tegelijkertijd muziek uit zou komen."

AANGESLOTEN Joris Kingma heeft het voornemen om de deelnemers aan zijn project iedere keer een sms' je te sturen als zich meer vrijwilligers hebben aangesloten. De student gaat richting het einde van het derde jaar van zijn studie. Momenteel woont hij bij zijn ouders in Ede, omdat de school vanwege corona gesloten is. ,,Ik heb er nog niet echt over nagedacht, maar als het project een groot succes zou worden wil ik het wat groter maken. Wellicht kan ik er dan wel wat mee voor mijn afstudeeropdracht en het blijven coördineren."

Een ieder die interesse heeft om deel te nemen aan het project van Joris Kingma kan hem bellen via telefoonnummer 06-10698048.

Door Barry Wensink

eigen foto
Foto: eigen foto