Beroep: Handelaar in bakkerijapparatuur

Hoeveel uur per dag ben je gemiddeld online? 4 tot 5 uur

Hoelang ben je al actief op social media? Sinds 2015 ben ik zakelijk actief.

Facebook of Instagram? Allebei plus LinkedIn.

Wat deel je zelf meestal op social media? Wat ik zelf interessant vind, maar ook extra info over de artikelen die wij verkopen. Wij verkopen bakkerij apparatuur voor de professional maar ook voor particulieren, bijvoorbeeld mensen die thuis veel bakken. Daarnaast deel ik graag items over nieuwe ontwikkelingen in de bakkerij branche, en natuurlijk ook wat persoonlijke dingen. Omdat er veel vraag is naar een platform waar mensen zelf informatie kunnen uitwisselen met elkaar (professionele bakkers, maar ook thuisbakkers of mensen uit de horeca), hebben wij de groep 'Vrienden van Bakkerijwereld' in het leven geroepen. Na goedkeuring van ons kunnen hier hele uiteenlopende berichten worden geplaatst. Zoals het aankondigen van evenementen, het vragen van (bak)advies, het aanbieden van overtollige apparatuur, maar ook het delen van de laatste trends en baksels (je zou er honger van krijgen...). 

Wat zijn volgens jou de voor- en nadelen van social media? Door je social media kanalen goed bij te houden geef je mensen een kijkje in de keuken, dit resulteert vaak dat klanten het idee hebben dat ze je bedrijf en jou al goed kennen, zelfs voordat we elkaar hebben ontmoet. De drempel wordt daardoor lager om langs te komen of te bellen en dat vinden wij leuk, we gaan graag in gesprek met onze klanten om ze te voorzien van passend advies. Een nadeel van social media kan zijn de discussies die ontstaan onder een bericht of in een groep. Dit proberen wij wel in banen te leiden, niet alles kan zomaar geroepen worden zonder onderbouwing, daar zijn wij erg alert op. 

Zou je een paar dagen zonder kunnen? Liever niet nee..

Ik zou wel eens willen chatten met…. Geen idee, in deze tijd is het toch vrijwel altijd mogelijk om met iemand contact te leggen. 

Waarvoor gebruik je social media? Zakelijk

Wat kijk je het meest op Youtube? Alles over voedsel in de breedste zin van het woord. 

Wat doe je graag in je vrije tijd? Tijd met mijn gezin doorbrengen

YouTube of Netflix? YouTube

Wat vind je de handigste app? Facebook en Instagram

Wat is jouw definitie van geluk? Zolang het goed gaat met mijn gezin gaat het goed met mij

Wat is je guilty pleasure? Chips..

Wie is jouw grote voorbeeld? Mijn vader

Wat is je lijfspreuk? Nooit saai!

Ik zou wel eens een dagje willen ruilen met... Ik blijf liever mezelf

Wie is de leukste Instagrammer en waarom? Ik kijk graag naar de wat grotere accounts om van te leren. Dit kan soms uit een hele andere branche zijn. 

Kijk je nog wel eens tv? Ja, Formule 1.

Hoeveel tijd zit je gemiddeld op je telefoon per dag? Dat verschilt maar mijn telefoon is ook mijn kantoor, dus gemiddeld 4 tot 5 uur per dag

Hoeveel tijd daarvan zit je op social media? Meer dan de helft denk ik.

Ben je zelf vatbaar voor wat mensen vinden van wat je plaatst? Nee hoor, mijn stijl zal niet iedereen aanspreken maar daarvoor is de ontvolg-knop. 

Wat is voor jou het leukste, geinigste of bizarste verhaal rondom social media? Het leukste vind ik dat als iemand voor het eerst onze zaak binnenstapt dat ze dan vaak zeggen ,,Hoi Jan"; Ik hoef me vaak al niet eens meer voor te stellen. Mensen hebben het gevoel dat ze je al kennen doordat je zichtbaar bent op sociale media, en zo moet het ook, wij zijn transparant en vinden het fijn als mensen zich hier welkom voelen. 

Wil je in de toekomst iets veranderen aan je social media gebruik? We houden de veranderingen van Facebook en Instagram goed in de gaten, we passen ons daarop aan waar nodig zodat onze berichten iedereen blijft bereiken.