[Leeftijd:] 42

[Woonplaats:] Ede

[Burgerlijke staat:] Alleenstaand, moeder van 2 zoons (tweeling van 12).

[Beroep:] Ondernemer, mijn afstudeeronderzoek in 2002 is mijn bedrijf I-recruiting geworden. Al meer dan 17 jaar ondersteunen wij organisaties met het invullen van openstaande vacatures met behulp van het internet. Daarnaast bekleed ik diverse bestuursfuncties waaronder voorzitter van Ede Marketing, lid werkveldcommissies in het HBO onderwijs, lid strategische commissie betere regelgeving bedrijven (voor het ministerie van EZK).

[Vrijwilligerswerk:] In 2013 heb ik met Hans Biesheuvel ONL voor Ondernemers opgericht om de stem van ondernemers beter in Den Haag door te laten klinken omdat deze het vaak in de politiek verliest van het groot bedrijf. Daar krijgen wij beiden geen enkele vergoeding voor, toch brengt het me heel veel, persoonlijke ontwikkeling, een interessant netwerk, en enorme voldoening wanneer het lukt om de politiek zo te beïnvloeden dat het voor ondernemers beter wordt.

[Hobby´s:] Ik weet niet of ik het een hobby kan noemen maar waar ik echt veel energie van krijg is radio maken, af en toe mag ik aanschuiven bij BNR Zakendoen als co-host of als lid van het lobby-panel, heel leuk om te doen.

[Hoeveel uur besteed je per dag aan sociale media? (Facebook, Instagram, Twitter)] Gemiddeld een uur per dag.

[Drie belangrijkste apps op telefoon?] ONL Ondernemerspanel, Whatsapp, Twitter.

[Prettigste moment van de dag?] Na een lange werkdag thuiskomen, op de bank ploffen en mijn zoons dicht tegen me aan op de bank.

[Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan?] Mijn helikopter vliegbrevet halen.

[Waarom zou u dat willen?] Helikopters waren een rode draad in mijn jeugd. Mijn vader begon zijn carrière als helikopterpiloot. Een leuke anekdote gaat over de dag dat mijn moeder naar de huisarts ging om te laten onderzoeken of zij zwanger was van mij. Mijn ouders spraken met elkaar af dat mijn moeder een oranje teil in de droogmolen zou leggen als zij zwanger bleek te zijn. Mijn vader zou dan met overvliegen het goede nieuws kunnen zien. De oranje teil lag er dus.

[Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan?] Wat een lastige vraag, geen idee.

[Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen?] Dat ik best zichtbaar ben voor het introverte meisje dat ik was.  

[Lijfspreuk:] Out of your comfort zone is where the magic happens.

[Wat is uw definitie van geluk?] Een gevoel van rijkdom wanneer alles even lijkt te kloppen.

[Wat is uw slechtste gewoonte?] Dat ik zo in mijn werk of gedachten kan zitten dat mijn zoons twee keer hetzelfde moeten zeggen en dan nog een vaag afwezig antwoord krijgen waaruit blijkt dat ik toch niet echt geluisterd heb. Dan moet ik echt even schakelen om de jongens oprechte aandacht geven.

[Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit?] Ik geef niet heel veel geld uit buiten het noodzakelijke, behalve als het om uit eten gaat, dan is mijn natuurlijk calvinisme als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik kan echt intens genieten van het eten in een exclusief restaurant waar elke gerecht een kunstwerk van vakmanschap is, dat gecombineerd met bijpassende wijnen en natuurlijk in goed gezelschap. Ik kan daar heel lang op teren.

[Welk tv-programma wilt u niet missen?] Actualiteitenprogramma's.

[Favoriete Netflix/HBO-serie?] Ik kijk de laatste tijd weinig series, vond House of Cards erg leuk, en laatste serie die ik gezien heb is The Crown, prachtig gemaakt. 

[Zou wel eens een dag willen ruilen met?] Als kind zei ik al dat ik later het liefst iedere dag een andere beroep zou willen oefenen, gewoon om te weten hoe het is, die nieuwsgierigheid is altijd gebleven. En dan het liefst meelopen met iemand die het vak al uitoefent, omdat je dan pas echt kunt zien hoe het is.

[Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? (land, plek/regio, activiteit)] Ik had het geluk dat mijn vader beroepsmatig vloog en ik meerdere keren mocht meegaan. Zo heb ik prachtige plekken van de wereld mogen zien. Helaas leeft mijn vader niet meer en daarom koester ik nog meer de herinneringen van samen op een kameel langs de piramides van Gizeh in Egypte rijden, te paard in Zuid-Afrika tussen de giraffen, zebra's en andere prachtige dieren en op de fiets door de sloppenwijken van Bangkok.

[Wat is uw ergste vakantie-ervaring?] Met mijn ouders en broers naar een huisje in België wat naast een rails bleek te liggen waar iedere 10 minuten een trein reed, een poepdoos buiten had en ongedierte wat in het huisje liep. We zijn gelijk weer teruggereden naar Nederland.

[Wat was als kind uw droomberoep?] Ik wilde rechercheur of ondernemer worden.

[Wat is uw favoriete muziek?] Ik houd van heel veel verschillende soorten muziek, van Mozart tot Springsteen. Ik haak af als het atonaal is. Veel muziek is bij mij verbonden aan mooie of verdrietige momenten.

[Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten?] Dat ik het onwijs lastig vind om voor mezelf op te komen.

[Bent u (bij)gelovig?] Nee.

[Waar kunnen ze u voor wakker maken?] Sushi.

[Favoriet eten?] Zoals ik al eerder aangaf, ik kan intens genieten van exclusief eten.

[Als u het voor het zeggen had in de gemeente Ede, wat zou u dan als eerste veranderen?] Mag ik het omdraaien? Vanuit Ede Marketing zijn we juist alle mooie, leuke, interessante en soms nog verborgen aspecten van Ede en de dorpen erom heen zichtbaar aan het maken.

[Wat zou u doen met een miljoen?] Mooie reis maken, mijn huis een upgrade geven en de rest investeren.

[Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland?] Goed gezelschap.

Door Ted Walker