Leeftijd: 48 lentes

Woonplaats: Ede

Burgerlijke staat: Dit jaar 25 jaar getrouwd

Beroep: Communicatieadviseur en eigenaar van CASE, creatief communicatiebureau in ENKA Ede

Vrijwilligerswerk: Bij vlagen help ik (non profit) organisaties bij hun communicatie

Hobby´s: Koken en bakken, theaters bezoeken, smakelijk uit eten, dansen, winkelen en sporten

Hoeveel uur besteed je per dag aan sociale media? (Facebook, Instagram, Twitter): Zeker twee uur per dag. Ik hou meerdere kanalen van onze klanten goed in de gaten.

Drie belangrijkste apps op telefoon? Naast de social media apps: NOS, Buienradar en Teams. 

Prettigste moment van de dag? Als ik een lekkere espresso drink, mijn kinderen hoor vertellen over hun dag, ik net een nieuwe opdracht heb gekregen of de zonnestralen op mijn gezicht voel. 

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Naar New York. In deze tijd niet echt een gelukkige keuze. Iets dichter bij huis: Een bus besturen. Zo eentje in het openbaar vervoer. Lijkt me machtig om dat te kunnen. 

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Met Koningin Maxima. Dat koningshuis is mij door mijn oma met de paplepel ingegeven. Een gesprek met onze koningin lijkt me verrassend en interessant.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Dat ik geen spat veranderd ben.

Lijfspreuk: Oei dat zijn er wel meerdere. ‘Vier het leven en de liefde’! Omdat ik elke dag als een cadeautje zie. En verder: Als het niet kan zoals het moet, dan moet het zoals het kan. 

Wat is uw definitie van geluk? Liefde geven en liefde krijgen. Mensen om je heen die naar je omkijken en er onvoorwaardelijk voor je zijn.

Wat is uw slechtste gewoonte? Snoepen als ik me gefrustreerd voel.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Reizen. Veel van de wereld zien. Dat is mijn vurige wens. Het verruimt de geest. Zien dat het ergens anders gaat. Dat relativeert en inspireert. We zitten nu in een onzekere tijd. Geen idee of reizen net zo makkelijk blijft als dat het altijd was. Gelukkig kan ik ook enthousiast worden voor een fietsvakantie in Nederland of een rugzakvakantie door Europa. Er is nog zoveel moois te ontdekken!

Welk tv-programma wilt u niet missen? Eigenlijk kijk ik amper TV. Geen zitvlees. Journaal of Nieuwsuur zit ik wel vaker uit. Of met mijn kinderen Zondag met Lubach.

Favoriete Netflix/HBO-serie? La casa de papel. Dat kijk ik samen met mijn zoon (19). En als het spannend wordt, ga ik even koffie zetten. The Crown vind ik ook indrukwekkend.

Zou wel eens een dag willen ruilen met? Eén van mijn favoriete zangeressen: Adele, Katy Perry, Caro Emerald. De hele dag zingen en toewerken naar een fantastische show. Lijkt me de ultieme ervaring en uitdaging! 

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? (land, plek/regio, activiteit)? Als ik MOET kiezen, ga ik graag terug naar Japan. Daar val je werkelijk van de ene in de andere verbazing. Een hele bijzondere cultuur, schitterende natuur en een rijke geschiedenis.

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Vorig jaar Pasen in Sri Lanka. Ik was in Negombo, de stad waar drie bommen zijn ontploft. ’s Ochtends keken we nog naar een processie bij een katholieke kerk… Ik denk dat ik niet eerder zo angstig ben geweest. 

Wat was als kind uw droomberoep? Als kind had ik twee beelden over mijn toekomst:: kapper of burgemeester. Ik heb me vaak afgevraagd wat die twee beroepen met elkaar gemeen hebben. Het is waarschijnlijk het communicatie-aspect, de creativiteit en iets willen betekenen.

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? De zomervakanties met mijn ouders en mijn broer Edwin. We kampeerden in de meest bos- en bergrijke streken van Europa. Meestal aan het water om te kunnen surfen.

Wie is uw grote voorbeeld? Ik zie veel inspirerende ondernemers om me heen. Maar ook politici of zelfs voetballers. Ik vind het waardevol om te leren van hun keuzes en om te weten hoe ze in het leven staan. Zeker in deze tijd zie je zoveel mensen met een voorbeeldfunctie goede dingen doen. Dat motiveert en geeft energie om zelf zaken aan te pakken.

Wat is uw favoriete muziek? Heel breed. Van pop en rock tot Latijns Amerikaas en hiphop. Ik hou op z’n tijd ook van klassiek of musical. Krachtige zangeressen zijn favoriet, al scoort 21pilots hoog op mijn lijst. 

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten? Dat mijn kinderen mijn achternaam dragen. Ik vond het zo onlogisch dat ik bij mijn huwelijk de naam van mijn man zou moeten aannemen. Toen ik zwanger was, suggereerde hij om de kinderen mijn achternaam te geven. Dat vond ik mooi.

Bent u (bij)gelovig? Zeker gelovig opgevoed. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen kracht putten uit hun geloof. 

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Lol maken met vrienden.

Favoriet eten? Alles wat mijn broer Edwin kookt. Hij heeft mij geleerd van verschillende smaken te houden. Soms krijg ik kookles of recepten van hem. Maar op de één of andere manier smaakt bij hem alles beter.

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Ede, wat zou u dan als eerste veranderen? Dat World Food Center voor elkaar boksen. Het duurt nu zo lang en onze regio heeft dat om allerlei redenen zo ontzettend nodig.

Wat zou u doen met een miljoen? Reizen met mijn gezin en onderweg investeren in maatschappelijke projecten.

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Een lichtkogel, zodat mensen mij zo snel mogelijk kunnen ophalen. Niks voor mij. Ik word gelukkig van veel lieve mensen om me heen.

Door Ted Walker