Achter de voordeur vallen de klanken van radiozender Arrow Classic Rock al op. ,,Die gaat bij mij zodra ik thuis kom, vrijwel direct aan. Lekkere oude rock. Ik heb een behoorlijke collectie platen en cd's, maar de radio bespaart me een rondgang langs kasten en laatjes."

Peter Geutjes werd in mei 1953 in Renkum geboren. Zoals velen van zijn leeftijd groeide hij op met muziek van The Beatles en The Rolling Stones. ,,Mijn voorkeur ging uit naar The Beatles. Later ben ik ook de muziek van de Stones gaan waarderen. Ik herinner me het examencadeautje van mijn moeder nog goed: Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Wat een geweldig album."

Eigen muzikale activiteiten begonnen eerder bij de katholieke fanfare in Renkum. ,,Ik blies de piston. Ja, noten lezen leerde ik ook. Maar echt onder de knie kreeg ik het nooit. Oefenen deed ik wel veel. Ook op mondharmonica en accordeon. Na een kwartiertje pielen kon ik vele nummers al behoorlijk naspelen."Bandjes oefenden in het Binnenveld

De jonge muzikant was de piston beu en verdiepte zich in percussie. ,,Ik stapte over naar Excelsior. Een heel bijzonder gezelschap. Alleen mondharmonica en drums. Ik kwam geregeld in jeugdsoos Trefpunt in Wageningen en luisterde vaak naar bandjes die oefenden bij boerderijen in het Binnenveld. Ik ontmoette Ko Akkerman. Ze zochten een drummer voor de band Watt. Ik was om. Ik verkocht mijn platencollectie en gitaar. Ik was trots op mijn drumstel Beverly. Volgens mij had alleen Cesar Zuiderwijk van Golden Earring er een. En later geloof ik Edenaar Peter de Croon van de regionale bluesband The Blue Gillum Band ook. Het schijnt dat hij deze een keer heeft uitgeleend in Duitsland en nooit meer terug heeft gezien."

ALLES VERKOCHT De band Watt ging uit elkaar. ,,Zo gaat het nu eenmaal. Ach ja, nieuwe plannen, nieuwe vriendin. Daar ging ook weer tijd in zitten. Er was geen ruimte voor een drumstel. Ik heb alles verkocht."

Ondertussen vestigde Geutjes zich in 1973 in Ede en genoot ook passief van muziek. ,,Fantastische tijd. Deep Purple, Led Zeppelin, Urriah Heep, Jimi Hendrix, Black Sabbath, Manfred Mann's Earth Band, Brainbox, Cuby, Livin' Blues, Bintangs, Golden Earring, The Doors, Yes, Kayak. Het kon niet op. En niet te vergeten Steve Marriot van The Small Faces. Wat een prachtige stem had hij. Bovendien een goed gitarist. Door zijn stemgeluid begon ik jaren later ook The Black Crowes te waarderen. Ik vond dat vergelijkbaar."

Slapen onder een brug en de volgende morgen weer naar Ede

Peter Geutjes werkte bij Victoria-Vesta, dat zich net in Ede had gevestigd. ,,Geregeld gingen we naar concerten in de oude RAI. Heen met één van de vele collega's uit Amsterdam, slapen onder een brug en de volgende morgen werden we weer opgepikt voor een ritje naar Ede."

Ik schafte zeven jaar geleden mijn 'black beauty' aan. Een gitaar van het type Les Paul. Eigenlijk een schoonheid voor de huiskamer, maar mijn vrouw Marian, we zijn al 46 jaar samen, wees me erop dat de zolder de enige optie was. Toen hij daar toch hing, heb ik mezelf boven via internet wat akkoorden aangeleerd."

HEIDEWEEK Pas zo'n vier jaar is Geutjes zelf weer actief in een band. ,,Ik hoorde tijdens een Heideweek een bandje op de markt. Goede muziek. Ik kwam in aanraking met bassist Gerdo Melgers. Hij nodigde me uit een keer vrijblijvend in te pluggen. Ik ben sinds die tijd niet meer weggeweest."

,,Infinity is een regionale band; symfonische rock het genre." Op veler verzoek speelt Infinity een aantal nummers van hun album 'Stop The Violence' 22 februari vanaf 21.00 uur live in de Dorpsherberg in Bennekom. Infinity bestaat uit Rick van de Heuvel (zanger/gitaar); Gerdo Melgers (bas); Peter Geutjes (gitaar); Bert Paauw (keyboards); Henny Wien (drums).

Door Henny Jansen

Infinity
Foto: Infinity