,,Ik las in de pers dat zij het beste elftal van de derde klasse hadden. Het leek wel of zij wekelijks een masterclassvoetbal op de grasmat leggen. Ik heb er zaterdagmiddag niets van gezien. Misschien behoudens de eerste vijf minuten was er maar een ploeg die aanspraak op een doelpunt kon maken. En dan laat Simon Kooiman nog een strafschop onbenut na ongelukkige beslissing van scheidsrechter Van Maanen", ging de Blauw Geler verder.

[STORM] Op zijn woorden viel weinig af te dingen. Blauw Geel'55 tegen Veenendaal werd op voorhand als een topper beschouwd. Met de door de meteorologen voorspelde storm Ciara in aantocht werd een wervelwind verwacht vanuit Veenendaals perspectief. De zes punten achterstand op de Edese koploper moest worden gehalveerd. Maar niets was behoudens de eerste vijf minuten minder waar.

,,Zij lieten via een speler (Jorino Kleijn, red.) de kans op de 0-1 liggen.  Dat heb ik hem als voormalig Blauw Geel speler wel even laten weten. Hij bleef tegen mij praten, maar door niet te reageren, raakte hij van slag", lachte Van Bruksvoort. Nadat Simon Kooiman de kans op 1-0 had gemist het eerste moment waarop scheidsrechter Van Maanen de hoo0fdrol opeiste.

,,Laat ik het zo zeggen. Hij (Van Maanen, red.) was niet altijd even gelukkig in zijn beslissingen. Maar wel aan twee kanten, zodat niemand zich echt benadeeld hoefde te voelen."

De Blauw Geel speler was realistisch en eerlijk. In minuut dertien was Stephan van Grootveld met de bal aan het goochelen. Onderweg werd hij wat uit balans gebracht en viel in het strafschopgebied. ,,Ik denk dat er niet gefloten had hoeven te worden. Maar als je wel fluit was het een honderd procent strafschop", vulde Van Bruksvoort aan. De leidsman legde de bal op achttien meter en de vrije trap bleef onbenut.  

Daarna dicteerde de thuisclub het spel en won vrijwel elk duel. Ook de bij Veenendaal meespelende drie ex Blauw Geel spelers Sven van Asselt, Jorino Kleijn en Woutjan van der Kleut zorgden aan Edese kant voor inspiratie.

[TEAMWERK] ,,Natuurlijk is dat een extra motivatie. Maar wij hebben echt als team gestreden voor elke centimeter. Na een half uur hadden we echt pech. Jos Bolks kopte raak en had de scheidsrechter een seconde gewacht was het een doelpunt geweest. Nu bestrafte hij een overtreding op Romin Ahmani met een strafschop. Die was deze keer niet aan Simon Kooiman besteedt. De bal ging over. Een baalmoment maar wij missen ook weleens wat. Dus een scheidsrechter ook", ging Marcel van Bruksvoort verder.

In de tweede helft ging Blauw Geel '55 onverdroten op zoek naar de openingstreffer.

,,De bal ging goed rond maar het duurde veel te lang voordat het doelpunt viel. Daarnaast moet je oppassen geen counter om de oren te krijgen. Dat vergt inzet, concentratie en discipline. Drie zaken die wij tegen dit Veenendaal goed hebben opgebracht", analyseerde Van Bruksvoort.

Zonder dat de derby echt opwindend werd waren er diverse momenten waarop de gemoederen opliepen.

,,Je kent elkaar over en weer. Dan is het geven en nemen. Ik denk dat de wedstrijd nergens uit de hand liep. Het nodige respect voor elkaar was aanwezig."

Met nog een klein kwartier te spelen viel dan toch de niet onverdiende 1-0.

,,Een lange bal van achteruit. Romijn Ahmani is dan zo'n speler die er altijd geloof in heeft. Hij pikte de bal bij de linker cornervlag op. Na wat kap en draai bewegingen kwam de bal uiteindelijk bij Bryan van Loenen. Zijn schot kon niet klemvast door de Veenendaalse doelman worden verwerkt. De rebound werd een prooi voor Ruben Florijn (foto 1) die de winnende treffer scoorde: 1-0."

[GEDEELD KOPLOPER] De gasten zetten nog wel aan en claimden een strafschop, maar de Blauw Geel '55 defensie gaf geen krimp.

,,In deze knotsgekke derde klasse een belangrijke zege. Wij gaan niet hardop roepen dat we de kampioen zijn of de beste ploeg. Nacompetitie voetbal veiligstellen en daarna zien we wel verder", sluit Marcel van Bruksvoort tevreden af.

Blauw Geel '55 gaat samen met Zwart Wit '63 en VVOP aan de leiding. Deze drie ploegen hebben drie punten voorsprong op de eerste achtervolger Terschuurse Boys.

Zaterdag gaat Blauw Geel '55 op bezoek bij het Puttense Rood-Wit'58.

Door Eip Janssen   

Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
1-0
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer