Het GOOG is een koor met ambitie. ,,Ambitie en plezier”, licht Ouwendijk toe. ,,Mensen die bij ons komen zingen krijgen de ruimte om talenten te laten groeien en aspiraties waar te maken.” Het koor gaat ervoor om met elkaar de beste performance op de planken te zetten. ,,Het GOOG is opgericht in 1954. Sindsdien geven we jaarlijks concerten waar veel bekende operasterren aan meewerken.” 

VOORZITTER Ouwendijk is vijf jaar lang  bestuurslid geweest, daarna 41 jaar lang secretaris en de laatste vier jaar voorzitter. ,,Hierin was ik verantwoordelijk voor de verkoop van concerten door heel Nederland, maar ook voor sponsoring, organisatie en productie. Wekelijks was ik bijna drie tot vier dagen bezig met het GOOG”, aldus Ouwendijk. Maar aan alles komt een einde, want na vijftig jaren lid geeft Ouwendijk het stokje over aan iemand anders. ,,Na vijftig jaar is het mooi geweest. Ik kan de opvolger nog informeren en nu krijg ik meer ruimte om aan mezelf te besteden”, vertelt ze daarover.

METROPOLE ORKEST ,,Waar de passie vandaan komt? Ik hou van uitdagingen. Als een zangvereniging kwaliteit biedt, dan kun je hier veel meer mee doen dan in plaatselijke theaters”, aldus Ouwendijk. ,,De mooiste herinneringen zijn de vele concerten die we hebben gegeven door heel Nederland. Ook hebben we meegewerkt met het World Liberty Concert in Arnhem. Daar waren 80.000 mensen aanwezig. We mochten repeteren met het Metropole Orkest. Dat maak je maar weinig mee.”

Tineke Ouwendijk blijft bij het GOOG betrokken als erelid. ,,Dat houdt in dat ik de vereniging in en buiten mijn omgeving blijf promoten”, legt ze uit. ,,Daarnaast kan ik de voorstellingen en repetities blijven bijwonen en contacten blijven onderhouden.” 

Naast de functie als erelid heeft Ouwendijk een lintje gekregen voor haar inzet. De Edenaar krijgt met het stoppen meer tijd voor andere dingen ,,zoals het bezoeken van de Nederlandse Opera of een hapje eten”, besluit ze.

Door Job Oldegbers