Van Vulpen vond de brief onlangs op zolder tussen spullen voor de rommelmarkt. Het schrijven was afkomstig van Ineke uit Garderen en gericht aan Evert Schuiteman uit Kootwijkerbroek. 

[De redactie selecteert wekelijks een aantal verhalen uit de regio waarvan wij denken dat ze het lezen waard zijn.]

De vinder besloot een oproep op Facebook te plaatsen en die werd meer dan driehonderd keer gedeeld. ,,Aanvankelijk dacht ik dat ik één van de twee wel binnen een paar dagen zou vinden", erkent hij. Dat duurde echter ruim een week. Maandag kwam hij in contact met een familielid van Schuiteman. ,,Daarna heb ik mailcontact gehad met Evert Schuiteman." Ineke uit Garderen blijkt te zijn overleden.

Evert Schuiteman woont inmiddels niet meer in Kootwijkerbroek, weet Van Vulpen te vertellen. ,,Ik geloof dat hij ergens in Duitsland een huis heeft." De brief wil hij opsturen. Hij vermoedt dat het voor Evert ,,best bijzonder" is om de brief te ontvangen." Wat de precieze inhoud van het poststuk is, wil de 55-jarige niet zeggen. Wel staat er een uitnodiging voor de bioscoop in. ,,Tegenwoordig gaan dat soort uitnodigingen via de telefoon. Dat laat zien dat de wereld in de afgelopen 44 jaar best veranderd is." Trots is hij zeker. ,,Ik ben erg tevreden met het resultaat."