Al eerder kreeg Vermeulen, die onder meer bekend is van haar rol als nieuwslezer bij Qmusic, de mogelijkheid om aan het programma mee te doen. Door diverse redenen ging dat vorig seizoen niet door, maar dit jaar is de Amersfoortse wel te bewonderen op het onbewoonde eiland. ,,Toen ik het verlossende telefoontje ontving, ben ik naar mijn balkon gerend en heb ik even heel hard van blijdschap geschreeuwd. Mijn buren kwamen zelfs kijken of het wel goed met mij ging…"

[MEER GENIETEN] Vanaf dat moment, twee maanden voor deelname, begon het grote avontuur voor Fien Vermeulen. Ze mocht tegen vrijwel niemand zeggen dat ze naar het eiland ging, maar moest zich wel goed voorbereiden op wat komen ging. Zo volgde ze in het geheim zwem- en survivalcursussen gevolgd. ,,In een bos in Apeldoorn heb ik leren survivallen. Toen ik daar mee bezig was, begon voor mij het avontuur echt en ik vond het geweldig. Ik ben iemand die graag in de buitenlucht is, maar door mijn werkzaamheden nam ik daar nooit de tijd voor. Nu moest ik wel en het gaf me een heerlijk gevoel."

De redactie selecteert wekelijks een aantal verhalen uit de regio waarvan wij denken dat ze het lezen waard zijn.

Vermeulen zegt het zelf al; de duizendpoot zit nauwelijks stil. In medialandschap is zij inmiddels een bekende naam en ze is te horen op de radio en te zien in diverse programma's. ,,Iedereen heeft bepaalde verwachtingen en patronen. Van een ander, maar ook van zichzelf. Dat is bij mij niet anders. Door Expeditie Robinson ben ik erachter gekomen dat ik regelmatig bij mezelf weg ben geweest. Op het eiland moest en ging ik terug naar de basis. Ik ben een persoon die altijd meer en beter wil. Daar heb ik me de afgelopen jaren misschien te veel in mee laten slepen. Ik ben nu ook gaan beseffen dat ik meer van het moment moet genieten."
Natuurlijk geniet de voetbalster van voetbalvereniging Hooglanderveen ook van het succes dat ze momenteel boekt, maar haar leven is niet altijd rooskleurig geweest. Zo werd ze op 21-jarige leeftijd ernstige ziek en volgde er een loodzware tijd. Inmiddels kan ze trots zeggen dat ze al een langere tijd 'schoon' is en in eerdere interviews gaf de Amersfoortse aan te willen ontdekken wie ze nou eigenlijk echt is. Of ze daar op het eiland achter is gekomen? ,,Het klinkt heel filosofisch, maar ik denk dat ik dit antwoord nooit ga vinden. Dat moet je misschien ook helemaal niet willen. Wel ben ik voor mijn gevoel dichterbij het antwoord gekomen. Deelname aan Expeditie Robinson heeft me veel moois gebracht."

De weg naar het grote avontuur was een speciale. Ze stapte buiten haar comfortzone en ging de strijd met zichzelf en anderen aan. Onderweg naar Schiphol zorgde haar vriend, radio-presentator Igmar Felicia, dat Vermeulen al helemaal in de stemming kwam. Zo draaide hij diverse liedjes die te maken hadden met het avontuur dat komen ging: 'I Will Survive' bijvoorbeeld. Ik heb in de auto toen zo hard gehuild..."

Ondanks dat Vermeulen bang was dat ze last van heimwee zou krijgen, gebeurde dat niet. Dit kwam mede door de brieven die ze kreeg van haar vriend en van haar ouders. ,,Die kreeg ik voordat ik naar Schiphol ging. Het waren super mooie teksten, die ik uit mijn hoofd heb geleerd voordat ik ze in moest inleveren bij de productie van het programma. Als ik op het eiland een moeilijk moment had, dacht ik aan die woorden. Dat heeft mij veel power gegeven."

Inhoudelijk wil Vermeulen niets vertellen over wat er op het eiland is gebeurd. Ze vindt het veel leuker om de kijker te verrassen met de uitzendingen. ,,Sinds bekend is geworden dat ik aan Expeditie Robinson mee doe, krijg i k veel vragen. Trouwens, niet alleen ik. Ook mijn ouders worden er ook op aangesproken. Super leuk, maar ik vertel er echt niets over. En al zou ik het wel willen vertellen, ik kan het heel moeilijk omschrijven. Het is als een soort droom. Ik heb het meegemaakt, kan erover vertellen, maar de ander heeft het niet gezien of gevoeld. Gelukkig kan ik nu, doordat het gefilmd is, toch een stukje van mijn droom laten zien."

Want een droom, dat was het voor Vermeulen. Ze had het avontuur voor geen goud willen missen en is maar wat trots dat zij in de twintigste editie van Expeditie Robinson zat. ,,Het was een sprong in het diepe", bekent de Amersfoortse. ,,Ik ben dicht bij mezelf gebleven en daar ben ik misschien wel het meest trots op. Nu de uitzendingen op televisie zijn, is het voor mij ook spannend. Welke stukjes komen langs; wat laten ze wel en wat laten ze niet zien. Maar ach, voor mij was het echt een ervaring om nooit te vergeten en die ik zeker koester."

Door: Jeroen van der Veer.