,,We weten niet wie de zeug heeft gedekt", zegt medewerker Marc van de Fliert. ,,Tel vier maanden terug en je komt in augustus uit. Toen liep ze hier rond met haar jongen, want ze had in juli al een aantal kleintjes ter wereld gebracht. Maar er is geen beer bij geweest."

De redactie selecteert, voor u, wekelijks een aantal belangrijke en (in dit geval) spraakmakende verhalen uit de regio.

Het dier had het zwaar gedurende de zomermaanden, omdat ze net bevallen was. ,,Er was in die warme periode ook weinig gras. We hebben besloten haar eerder dan gepland een tijdje naar het winterverblijf in Lunteren te brengen om haar te laten aansterken. Daar is ze vanochtend bevallen. Nu blijkt dus dat ze begin augustus alweer zwanger was."

Vermoed wordt dat rond die tijd een wild zwijn heeft toegeslagen bij de zeug. ,,Het lijkt me onwaarschijnlijk dat je in het geheim een varken loslaat in onze weide, bij wijze van grap. Het kan haast niet anders dan dat er een wild zwijn over het hek gesprongen is en hier zijn 'ding' heeft gedaan."

Wat het vakantiepark met de biggen gaat doen, weet het nog niet. Van de Fliert: ,,Als mensen interesse hebben, kunnen ze contact opnemen."

Door Jannes Bijlsma

Vakantiepark Ackersate
Foto: Vakantiepark Ackersate
Vakantiepark Ackersate
Foto: Vakantiepark Ackersate
Vakantiepark Ackersate
Foto: Vakantiepark Ackersate