Sinds 2001 maakt de in Uden geboren modeontwerper couture. En hoe. Tijdens grote jaarlijkse shows presenteert hij op spectaculaire wijze zijn creaties. In binnen- en buitenland. Hij kleedt talloze bekende Nederlanders, waaronder leden van de koninklijke familie. Door de jaren heen wint hij talloze prijzen en onderscheidingen. Verder nam Addy als jurylid deel aan America’s Next Topmodel. Toch volgde in de herfst van 2019 een vervelende ommekeer: Addy moest op 29 oktober 2019 zijn faillissement aanvragen.

DOORGAAN Vanuit zijn prachtige Villa Maasdonk in Nuland blikt Addy terug, geeft hij een inkijkje in zijn voorjaar en wat hij allemaal van plan is de komende tijd: “In 2015 kwam ik al eerder in de problemen, maar ik kreeg zoveel positieve reacties en support. Dat was echt ongelooflijk. Dat heeft me toen geholpen om door te vechten.” Zo gezegd, zo gedaan. Addy schrapte in de kosten, In de herfst van het afgelopen jaar gooide hij uiteindelijk toch de handdoek in de ring, vroeg het faillissement aan en sloot zijn twee winkels in Den Bosch. Maar even zat hij in een dip. Hij wist het even niet meer, de twijfel overheerste. ,,Ik moest toen denken aan de veel te vroeg overleden Sandra Reemer, waar ik goed bevriend mee was. Zij heeft te vroeg afscheid moeten nemen en niet kunnen genieten. Het is belangrijk het leven te bekijken van de zonnige kant, in het besef dat alles relatief is en genieten juist erg belangrijk is, ik wist het zeker, ik ga door.” Kort daarna begon hij voortvarend aan een doorstart.

De redactie selecteert, voor u, wekelijks een aantal belangrijke, spraakmakende of opmerkelijke verhalen uit de regio.

CORONA ,,En toch. Er gebeurt zoveel, echt. Het is soms niet te bevatten. Ik zit dit jaar 50 jaar in het vak en is het 20 jaar geleden dat ik voor mezelf ben begonnen. Dat wil ik natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Onlangs, maar daarin ben ik natuurlijk niet de enige, kreeg ik te maken met weer een grote tegenslag, vlak na mijn doorstart. Voor Indoor Brabant, die voor half maart gepland stond, had ik een grote show voorbereid. Compleet met een speciale lijn. Maar de corona-crisis gooide roet in het eten. Alles werd afgelast. Voor iedereen betekende dit een grote strop.”

En nu? Hoe hangt de vlag er nu bij? Addy: ,,Ik moet een slag om de arm houden. De corona-crisis kan dit namelijk nog beïnvloeden. Dit jubileumjaar heb ik verschillende plannen. Ik wil in mijn mooie villa graag een grote overzichtstentoonstelling organiseren. Verder ben ik op de achtergrond volop bezig met nieuwe creaties, in eigentijdse en frisse kleuren. Hierbij spelen ‘Ascot’ kleuren als zachtroze, pastel, beige, zand een grote rol. Kleuren die vrouwen nu graag dragen.” De nieuwe lijn van Addy is terug te vinden op zijn webshop Addy Store, legt hij verder uit: ,,We zijn drukdoende om de webshop verder te laden met nieuwe collecties en accessoires.”

DANKBAAR Als hij hierover begint, is te merken dat dit ‘zijn ding’ is: ,,Dat is en blijft toch het allermooiste. Een kledinglijn bedenken waar vrouwen blij van worden en waar ze lang plezier van hebben. Ik heb gemerkt dat de tegenslag van de laatste jaren mij juist sterker heeft gemaakt. Ik mag doen waar ik goed in ben en daar ben ik dankbaar voor. Dit neemt niemand mij meer af. Ik wil met stoffen bezig zijn, dit is wat ik wil. Mede dankzij vele vaste klanten, bekend of onbekend, die mij stimuleren om door te gaan. Het is geweldig om zoveel mensen te kennen die mij steunen.” De donkere wolken boven Addy van den Krommenacker lijken voorzichtig uit het zicht te raken, de zon komt steeds meer tevoorschijn.

Meer informatie: www.addyvandenkrommenacker.nl

door Feike Klomp