'Chique ontmoet natuurlijke schoonheid bij dit verbijsterende hotel. Het is een fietstocht van vijf minuten naar de ingang van het Hoge Veluwe Nationale Park', luidt de toelichting die het prominente reismagazine meegeeft. ,,Dit hadden we nooit verwacht", reageert Liset Huisman, directeur van het hotel. ,,We zijn natuurlijk altijd bezig om het beste uit onszelf te halen, maar het behalen van deze plek was niet een doel op zich. Dat maakte het wel heel erg leuk om te horen!"

INTERNATIONALE TOESTROOM Door de benoeming in de lijst komt het hotel onder de aandacht van een breder internationaal publiek. ,,We waren al wel redelijk gefocust op onze buitenlandse gasten", legt Huisman uit. ,,In die zin dat ik niet verwacht dat we nu moeten inspelen op deze ontwikkeling. We gaan gewoon door zoals we al bezig waren."

HOGE VELUWE Deze week werd ook bekend dat Nationaal Park de Hoge Veluwe behoort tot een van de 'highlights' van Nederland. Sowieso staat Nederland erg hoog op de ranglijst van beste plaatsen om te bezoeken: op de zevende plaats. Het park wordt vervolgens aangeraden om te bezoeken en het Otterlose hotel dus om te overnachten. ,,Dit is een bijzondere erkenning voor de Veluwe als gebied", zei directeur Herre Dijkema van Visit Veluwe eerder over de benoeming van het nationale park. ,,Je hoeft je zeker niet te schamen als je in de Lonely Planet staat."

Door Job Oldegbers