,,Als voormalige topsporters hebben we veel gezien van de sport in de wereld en weten we hoe uniek de structuur van sportverenigingen in Nederland is. We weten dat veel sportverenigingen het zwaar hebben in deze coronaperiode. Mensen sporten een stuk minder en worden automatisch minder fit. Dat verhoogt de kans op blessures wanneer ze weer vol aan de slag gaan. Daar willen wij wat aan doen!”, opent het duo.

Ze willen alle leden van de Edese sportverenigingen, maar zeker ook individuele sporters, de kans geven om deel te nemen aan de Club Challenge Ede. ,,Een Challenge waarbij leden zich bij ons kunnen aanmelden om een zes weeks trainingsprogramma te volgen van drie trainingen per week, of een deel van de trainingen. Het is gericht op de basisprincipes van sport, zoals snelheid, kracht, coördinatie, looptechniek en explosiviteit. Wie deelneemt krijgt punten voor de aanmelding, het meedoen aan trainingen en op social media delen van de deelname. Hoe meer punten de leden verzamelen, hoe hoger de vereniging waarvoor zij deelnemen in de ranking komt”, legt Annita uit. De Club Challenge Ede is niet alleen sportief aantrekkelijk. Er is ook een prijzenpot beschikbaar gesteld door bedrijven. ,,Inmiddels staat de sponsorbijdrage op 3000 euro. Zelf zijn we gestart met het eerste sponsorbedrag en Kelderman Bouw en Wilhelm makelaars zijn aangesloten. Het RMTC (Regionaal Multisport Talenten Centrum) ondersteunt in de individuele prijzen. Ik verwacht dat meer bedrijven aansluiten. Het prijzengeld kan dan nog meer onder de sportverenigingen worden verdeeld. In deze ook voor hen financieel lastige tijd zeer welkom, lijkt me”, vult Maarten aan.

De sporters kunnen ook persoonlijk prijzen winnen tijdens de wekelijkse Challenges. ,,Elke week dagen we de deelnemers uit met een speciale Challenge, dit kan zijn: neem een video op van een oefening die specifiek is voor jouw sport en deel deze via social media. Of een ander leuk idee.” De organisatoren willen elke week verschillende tips delen. ,,Dan moet je denken aan looptechniek, blessurepreventie en voeding.”

De start is komende maandag, 22 februari. ,,In die week kunnen mensen nog aansluiten en gebruiken om ‘op te warmen’. De echte start van de Challenge is zaterdag 27 februari. Onze grote wens is veel sporters te bereiken die iets extra’s voor hun vereniging willen doen en zelf ook hun fitheid weer willen verhogen om uiteindelijk blessures te voorkomen. Het is gratis en volledig zelfstandig te doen.” Aanmelden kan via: www.mijnfysiopraktijk.nl/clubchallenge. Liefst voor 27 februari. ,,Later aansluiten kan ook, maar dan verdien je wel minder punten”, waarschuwen Maarten en Annita Heisen. ,,Het is een win-win situatie. Je fitheid gaat omhoog en je club verdient wat extra inkomsten in deze door de corona zowel sportief als financieel lastige periode. Mochten bedrijven dit een mooi initiatief vinden en willen bijdragen, neem dan contact op via: clubchallenge@mijnfysiopraktijk.nl.”

Door Eip Janssen