De geschiedenis van CKV Reehorst begin op 7 september 1945.

Op deze dag werd CKV Swift opgericht. In mei 1973 werd de club onderdeel van omnivereniging Sportclub Reehorst. Bij Reehorst kon je korfbal, badminton, basketbal, handbal en volleybal bedrijven.

In 1988 bleef CKV Reehorst'45 over als paradepaardje uit de opgeheven sportclub.

,,Vijf september 2020 gaan we het vijfenzeventigjarig jubileum vieren. Zaterdagmiddag 14 september is daar de aftrap voor gegeven", opent voorzitter Dick Kraaij (foto 1).

Hij wordt tijdens het voorgesprek bijgestaan door zijn opvolger Mark Smidt en Annereinou Dijkstra, lid van de jubileumcommissie.

,,Wat zou het mooi zijn als dat kan in de nieuw te bouwen sporthal. Zoals het er nu voor staat hopen we november 2019 eindelijk te beginnen. De eigen sporthal in samenwerking met HV Reehorst is eigenlijk een stapje terug naar de situatie zoals die was tijdens de omnivereniging. De samenwerking tussen de handballers en korfballers loopt voorspoedig. Jaren zijn we bezig geweest met de voorbereiding en hoewel niet alles even voorspoedig verliep, komt het er toch van", glundert Dick Kraaij breeduit.

Hij was met Wim de Rek (HV Reehorst) en en Ben Melgers (SCP) de kartrekker in een proces wat oneindig veel geduld vroeg.

'Voorzitter Dick Kraaij vliegt uit bij mooie club'

Ook het financiële proces kreeg afgelopen week een onverwachte steun in de rug.

,,In het SBS6 televisieprogramma Echt Waar, werd door de club 12.500 euro in de wacht gesleept. Dit gevoegd bij de al lopende acties om de bouw van de eigen sporthal te financieren niet onwelkom. ,,Ook de actie onder de eigen leden loopt goed. Ook hieruit blijkt dat de club met en voor elkaar wil strijden."

,,Ik val wat dat betreft in een gespreid bed. Maar net als bij elke club zal de opdracht zijn het nieuwe proces (sporthal) synchroon te laten lopen met de dagelijkse activiteiten. Maar ook de voorbereidingen voor het 75-jarig jubileum", vult de nieuwe voorzitter aan. Mark Smidt is bij elkaar zo'n twintig jaar lid van CKV Reehorst'45.

,,Dick Kraaij opvolgen doe je niet zomaar. Hij heeft gezorgd voor continuïteit en saamhorigheid binnen de club. De wisseling van de wacht begin oktober mag wat betreft Dick Kraaij geruisloos verlopen.

,,Ik heb het met plezier gedaan. Uiteraard blijf ik betrokken bij de club."

Zoals gezegd gaf de jubileumcommissie afgelopen zaterdag de kick-off.

,,Elke maand plannen we een activiteit. Klaverjassen, familiedag, veiling, fotowedstrijd, quiz, bingo en uitgezette opdrachten aan teams. Het zal je niet verbazen dat het getal 75 vaak terugkomt dit seizoen", lacht Dijkstra.

Maar uiteraard wordt het fundament van de vereniging 'korfbal' niet vergeten. De nieuwe trainer Jaap van de Bergh (foto 2) is realist.

,,Ik kom van SKF 2 (Veenendaal). Er staat een goede gretige groep. Op het veld willen we promoveren naar de tweede klasse. In de zaal daar juist in blijven", aldus Van de Bergh.

Met de trainer van het tweede Fred Westland is het doel de club in het jubileumjaar omhoog te stuwen.

Door: Eip Janssen.

Eip Janssen
Foto: Eip Janssen
De nieuwe Reehorst trainer verwacht veel.
Eip Janssen
Foto: Eip Janssen
Eip Janssen
Foto: Eip Janssen