,,Zonde'', reageerde Menno van der Neut. ,,Als wij ooit van PKC hadden kunnen winnen, was het vandaag geweest. Het verschil was dat ons vak met Robbe de Wit, Daniëlle Boadi en ik zelf in de tweede helft niet meer scoorde, waar PKC dat wel bleef doen. Ik had ook het idee dat Daniëlle wat last van haar knie had, waardoor zij iets minder fel was dan normaal.''

DVO kende een goede eerste helft. ,,Iedereen scoorde bij ons. Duidelijk was ook te zien dat PKC niet haar normale niveau haalde. Wij hadden een marge van drie en even vier punten. Dan is het toch wel jammer dat je met een verschil van twee gaat rusten: 10-8.''

In het tweede bedrijf wist DVO in eerste instantie de voordelige marge te houden. Dat kwam vooral door het vak van Gertjan Meerkerk, Koen van Roekel en de uitblinkende Adriënne van Ofwegen. Omdat het andere vak haperde, wist PKC met nog ruim elf minuten op de klok voor het eerst op voorsprong te komen (16-17). Door vier treffers op rij van Meerkerk, en een doelpunt van Van der Neut (19-20), bleef DVO zicht houden op punten.

Waar PKC na een gemiste stip toch via Richard Kunst scoorde (19-21), lukte het Gertjan Meerkerk met nog anderhalve minuut tot twee keer toe niet een strafworp te verzilveren. De schutter mocht zijn stip overnemen, omdat de paal werd bewogen. ,,Het was een aparte situatie. Toen die ballen er niet ingingen, was het gespeeld. Uiteindelijk schiet mijn man (oud DVO speler Marijn van den Goorbergh) er nog twee in (19-23)'', baalde Menno van der Neut.

,,Dan is het 'net niet'. Enorm jammer. In het verleden verloren wij regelmatig heel dik van PKC. Nu maak je er een hele spannende wedstrijd van. Ik denk dat de fans wel genoten hebben. Maar die 19 doelpunten zijn niet voldoende. Ik denk dat 23 tegentreffers tegen een ploeg als PKC prima is'', vatte Menno van der Neut samen.

DVO liet de laatste weken zien tegen toppers als Fortuna en PKC goed mee te kunnen, maar verloor uiteindelijk wel. Maar het zal wel punten moeten gaan pakken om uit de gevarenzone te blijven. ,,De eerste wedstrijden zijn bij Groen Geel en Blauw Wit. Die zijn heel belangrijk. Wij moeten die winnen.''

Of dat met Menno van der Neut in de basis zal zijn, is de vraag. Van der Neut nam de positie over van de geschorste Chris van Haren, wiens schorsing van vier wedstrijden nu voorbij is. ,,Het is inderdaad afwachten. Het is Chris of ik. Eerlijk gezegd denk ik dat Chris weer in de basis gaat beginnen. Ik geef mijzelf een 5,5 /6 over de laatste wedstrijden. Een magere voldoende. Het had beter gemoeten. Zoals ook vandaag. Maar zeker is dat het naar meer smaakt'', besluit Menno van der Neut.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 6, Koen van Roekel en Menno van der Neut 4, Daniëlle Boadi 3, Robbe de Wit en Adriënne van Ofwegen 1.

Door Wim van Kessel

Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer