In een kolkende en bomvolle DVO hal was het vooraf al een tactisch steekspel. Trainer Richard van Vloten had zijn vaste vakken uit elkaar gehaald, om via Adriënne van Ofwegen het gevaar Fleur Hoek te beteugelen. Daarnaast wilde hij de koppeling met Gertjan Meerkerk in stand houden. Om daar op in te spelen, begon het duo als wissel. Al voor de wedstrijd wil Van Vloten de wissel door voeren. Dat mocht niet. Maar bij de eerste de beste mogelijkheid gebeurde dat wel. Het koste de thuisploeg wel direct vier wissels.

,,Ons plan viel heel goed uit'', keek Adriënne van Ofwegen terug. ,,In de beginfase was het even zoeken. Je speelt toch in een andere samenstelling. Maar daarna begon het te lopen. Ik denk ook dat ik Fleur Hoek goed onder controle wist te houden.'' De voormalige DVO speelster scoorde nog wel de 0-1 en 4-4, maar had het zichtbaar moeilijk.

Tot 7-7 ging het nog gelijk op. Maar vooral door een ontketende Gertjan Meerkerk, liep DVO uit naar 12-7. Dat was het moment voor Fortuna om tegen te wisselen. Adriënne van Ofwegen kreeg de 1.98 lange Mirjam Maltha als opponent. Hoek verhuisde naar het andere vak. En moest verdedigt worden door Renée van Ginkel. Meerkerk kreeg Nik van der Steen als tegenstander. Via Hoek en Van der Steen kwam het terug tot 12-9. Halverwege was het 13-9.

[WISSELS] ,,Ik vond dat Fortuna veel te laat reageerde met hun wissels. In de rust hadden we afgesproken even aan te zien hoe het verder zou lopen en niet direct weer tegen te wisselen. Ik moet zeggen dat Renée het meer dan goed deed tegen Fleur Hoek. En wijzelf drukten door naar 18-11. Daarna liep het aanvallend even wat minder in ons vak. Maar omdat wij het verdedigend goed dichthielden, wisten wij dat het niet meer mis kon gaan.''

Fortuna was van slag. Reageerde zich af op de scheidsrechter, mopperden onderling en misten ook nog drie strafworpen. DVO liep uit naar 21-13. Uiteindelijk was met 22-17 de zege een feit. ,,Ik denk een meer dan goede wedstrijd van ons. Die wij ook verdiend hebben gewonnen'', meende Adriënne van Ofwegen.

[AFGEBLUFT] ,,Met deze tactiek namen wij een risico'', wist ook trainer Richard van Vloten. ,,In onze situatie hebben wij niet zo veel te verliezen. Uiteindelijk is de gok goed uitgevallen. Fortuna is afgebluft. En ik ben heel trots op het team, hoe wij vandaag hebben gespeeld.''

Van de laatste acht ontmoetingen, won DVO er zeven. Maar juist de enige nederlaag tegen KZ zou de Bennekommers kunnen opbreken om de play-offs te halen. De achterstand op Fortuna, LDODK en KZ is nog een punt. Met nog twee ontmoetingen te gaan, moeten er dus twee ploegen gepasseerd worden. Op papier lijken Fortuna (DOS thuis en Tempo uit) alsmede KZ (Groen Geel uit Blauw Wit thuis), een programma te hebben, waarin de volle winst behaald kan worden.

Eén van die twee teams alsmede LDODK (Blauw Wit uit en TOP thuis) moeten punten verspelen. En DVO zelf moet naar koploper PKC en krijgt Groen Geel nog thuis. ,,PKC uit wordt heel zwaar. Wij moeten onze goede vorm van de laatste weken laten zien. En dan maar kijken waar het schip strandt'', zegt Adriënne van Ofwegen.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 10, Koen van Roekel en Chris van Haren 4, Robbe de Wit 2, Renée van Ginkel en Roos Scherrenburg 1

Door Wim van Kessel 

Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer