,,Dat is een juiste conclusie", aldus trainer Sander Barents en speler David Schalk.

,,Wij hebben onder ons niveau gespeeld en een kans laten liggen de tegenstander op drie punten te zetten. Een achtste plaats in een poule waarin waarschijnlijk drie ploegen degraderen is bizar", gaat Schalk verder.

[SCHALK] De jongeling speelde de hele eerste helft en een groot gedeelte van de tweede helft. In de slotfase werd van zijn diensten geen gebruik meer gemaakt. ,,Mijn inbreng was vanavond (zaterdag) onvoldoende. Vrij snel in de tweede helft bij een 15-17 achterstand laat ik een geweldige kans liggen. Oorzaak? Niet geconcentreerd genoeg, daarmee zie je dat ik nog veel moet leren", is hij zelfkritisch.

,,Eigenlijk vanaf het begin liepen we achter de feiten aan. Nooit op voorsprong en twee keer zelfs een vijf punten achterstand. Ik denk dat we enerzijds verkeerde keuzen maakten, en anderzijds defensief niet scherp waren", probeerde Sander Barents te analyseren.

Na tien minuten spelen was het 5-5 en hoopte de schaars bezette sporthal 't Riet dat de ommekeer zou komen. ,,Deze sporthal leent zich voor het publiek niet om echt mee te leven. Dat was in onze oude sporthal De Reehorst wel anders", weet Schalk.

Hij scoort met een subtiel lobje de 6-7.

,,Mijn enige goede actie." Bij 12-17 en in ondertal dreigt Reehorst onder de voet te worden gelopen. ,,Toch herstelde de ploeg zich goed. En via geslaagde acties wisten we een 15-17 ruststand te bereiken", had Barents gezien.

In de tweede helft werd bij HV Reehorst van doelman gewisseld. Bert Willemse die zeventien keer de bal uit het net moest rapen, zag good-old Gerard Haalboom een goede tweede helft keepen.

{KEEPERSWISSEL] ,,Natuurlijk hoop je dat zo'n keeperswissel invloed heeft op het spelverloop. Ik denk dat beide keepers niet voor elkaar onder deden. Wel zorgde HV Reehorst er in de tweede helft voor dat US minder ruimte over de vleugels kreeg", ging het duo verder. Dat bij alle onheil ook nog zag dat de scheidsrechters hun avond niet hadden.

,,Daardoor verlies je niet. Maar op cruciale momenten viel de beslissing steeds in ons nadeel uit", baalde Barents.

Met nog vier minuten te spelen en 30-30 kon het nog alle kanten uit.

,,Eerst kregen wij een doelpunt om de oren (30-31), maar de 30-32 was in mijn ogen cruciaal.  Wij kwamen er goed uit en een speler van US voorkomt de break met zijn voet. Waar wij een vrije bal verwachten, zien de scheidsrechters er niets in en US profiteert", sipt David Schalk.

De 32-34 nederlaag en het feit dat US over HV Reehorst heen springt is een feit.

,,Het klinkt misschien gek maar ik maak me geen zorgen. Deze ploeg met de vele routiniers zal zich oprichten en een serie gaan neerzetten. HV Reehorst hoort in het linker rijtje thuis. Ik heb veel plezier bij HV Reehorst en zal de club zeker trouw blijven. Nog veel te leren", eindigt David Schalk.

HV Reehorst gaat komende zondagmiddag op bezoek bij Tonegido (Hippolytushoef). Deze ploeg staat op de derde plaats. Een zware opgave voor de Edenaren.

Door Eip Janssen

Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer