,,Eigen schuld, dikke bult", reageerde een zwaar teleurgestelde Jos Boers na afloop. Dit was niet het spel wat het team normaal laat zien. Het was geen team maar eilandjes, eenlingen. Er werd heel slordig gespeeld in een soms te laag en soms te hoog tempo. Het vele balverlies en kansen missen die er gewoon in gebeukt moeten worden leiden tot deze nederlaag. Vrijwel niemand, ook ik niet haalde zijn niveau", ging Boers balend verder.

TELEURGESTELD Een paar meter verder stond HV Reehorst coach zijn ongenoegen te verbijten. ,,Ik denk dat datgene wat hij (Jos Boers, Red) zojuist aan je vertelde genoeg zegt. De ploeg is zelfkritisch genoeg om het spel te analyseren. Je maakt achtentwintig doelpunten, dat is best goed. Robbert van Oel nam er daar elf van voor zijn rekening. Uit de vele kansen die we kregen hadden er veel meer moeten maken. Natuurlijk waren de keepers van Hellas sterk. Maar je weet dat als spelers niet makkelijk scoren het zelfvertrouwen er niet op vooraf gaat. Minimaal vier boogballen eindigden op de lat of paal. Dat hadden scores moeten zijn", vulde Sander Barents aan.

In de eerste wedstrijd leed HV Reehorst bij Hellas 2 een nipte 24-25 nederlaag.

,,Dat was bijna dezelfde ploeg die hier aantrad. Je zag in de beginfase dat het voor beide ploegen even aftasten was. Na bijna drie minuten matig handbal werd door HV Reehorst de score (Robbert van Oel, red.). De afgelopen veertien dagen hadden beide ploegen wegens de feestdagen weinig kunnen doen. Waarom er al zo snel in januari weer moet worden gespeeld weet ik ook niet. Zondag 5 april zijn we al klaar, dat kan ook een week of wat later", ging Boers verder.

Bij een 3-2 voorsprong door drie goals van Robbert van Oel keerde het spel om. Hellas ging regelmatig met twee of drie punten voorsprong aan de leiding. Bij een 8-11 achterstand wisselde Barents de Edese doelmannen. Bert Willemsen stond zijn plek af een Gerard Haalboom.

,,Die begon gelijk met een goede en safe en vanuit de rebound scoorde Robbert (Van Oel) de 9-11. Dat was een fase waarin HV Reehorst even het spel dicteerde. Een wel aparte strafworp van Tillmann Schneider (Onderhands de keeper verrast. Red) bracht de stand op 12-12", keek Boers terug. Bij 14-14 wisselde de ploegen van speelhelft.

ZORGEN ,,We kwamen vrij goed de kleedkamer uit. De 16-14 voorsprong gaf ons het idee dat het goed zat", meende het duo Boers/Barents.

Maar niets was minder waar. Een hele slordige onrustige fase volgde en de gasten liepen keer op keer uit. Bij een 23-28 achterstand werd duidelijk dat HV Reehorst de zo broodnodige punten niet ging halen.

,,Je probeert het wel maar. In een overtal situatie scoorden wij vier keer maar Hellas bleef alert. Bij 27-29 waren ze weer compleet en bepaalden de eindstand op 28-31", eindigde Jos Boers zijn terugblik.

HV Reehorst zakt in de tweede divisie naar de tiende plaats. Een plek die degradatie betekent. Moet HV Reehorst zich geen zorgen gaan maken?

,,Dat denk ik niet. Dit was een wedstrijd ons onwaardig. Hellas 2 is gewoon een goede ploeg en staat niet voor niets tweede. Zaterdag gaan we naar Cometas (Leeuwarden), een ploeg die elfde staat. Daar moeten we punten pakken. Zorgen maak ik me niet, daar heeft HV Reehorst te veel kwaliteit voor. Maar die moeten we eens omzetten in een aardige reeks. Vorig jaar wonnen we zeven keer op rij. Laten we ons daaraan vasthouden", toont Sander Barents zich optimistisch.

Scores HV Reehorst: Robbert van Oel 11x, Jeff de Quay 6x, Daniel Laverman 4x, Tillmann Schneider 3x, David Schalk en Stefan Meijwes beiden 2x.

Door Eip Janssen

Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer