Eip Janssen

,,De zege was verdiend. Er is, zeker nadat we uit de kleedkamer kwamen voor de tweede helft, uitstekend gespeeld," keek Daniël Laverman tevreden terug.

Hoewel nog niet alle uitslagen bekend zijn lijkt HV Reehorst het tweede divisie seizoen te verlengen. De ploeg heeft 18 uit 18 behaald. NHC 2 derde plaats van onderen, goed voor rechtstreeks degradatie bezet met 14 uit 18 die positie. 

,,Zij gaan echt niet meer alle wedstrijden winnen. Ons programma tegen UGHV (Ulft) thuis, US (uit), Tonegido (thuis) en uit bij HVC moet ook punten opleveren. Ik maak mij, zeker als ons spel zo blijft geen zorgen meer", ging Laverman verder.

HV Reehorst opende goed en nam een 7-4 voorsprong. De marge bij rust was 13-10.

,,Ik denk dat we goed van start gingen. Na een 0-1 achterstand hebben we steeds een kleine voorsprong gehad", keek Laverman terug.

Bij 7-4 leverde Jeff de Quay een schitterend doelpunt. Met enkele fraaie schijnbewegingen speelde hij de hercules verdediging uit elkaar en scoorde. Zelfs de gasten klapten. 

,,Ik miste bij 9-6 een strafworp. Gelukkig niet cruciaal maar eigenlijk mag dat niet. Ook liet ik een bal los en verdedigde een keer niet goed. Het was toch een raar duel. Ook met de scheidsrechters klikte het niet altijd", grapte Daniël Laverman.

HV Reehorst coach Sander Barents had eerder het volgende opgemerkt. ,,Ik was blij met de paar weken competitie pauze. Meerdere spelers hebben pijntjes. Afgelopen donderdag was de groep voor het eerst weer redelijk compleet. Ik ben benieuwd hoe lang een aantal spelers het volhouden. 

In de eerste helft verzaakte geen spelers en groeide doelman Bert Willemse uit tot een sterkhouder. De met passie spelende Tillmann Scheider zorgde met een mooi doelpunt voor de 13-10 ruststand.    

[GEHEIM] Wat er in de thee zat bij beide ploegen blijft een goed bewaard kleedkamergeheim.

De thuisclub liep uit naar een 17-10 voorsprong, alvorens Hercules wat terug kon doen.

,,Eigenlijk waren de aanwijzingen van onze coach heel simpel. Zorg defensief voor een gesloten dekking en voorkom schoten van afstand. Die opdracht werd perfect uitgevoerd en wij scoorden", analyseerde Laverman.

Na ruim vijf minuten moest ook HV Reehorst een tegendoelpunt incasseren: 17-11.

Bij 19-11 een marge van acht doelpunten in het voordeel van HV Reehorst. En een aantal schitterende doelpunt. Met uitstekend keeperswerk van Bert Willemsen die zijn ploeg meerdere malen voor een tegendoelpunt behoedde.

,,De tweede helft hebben we goed gespeeld. Misschien zelfs af en toe wat te slordig om een monsterscore neer te zetten. maar dat wij de punten in eigen huis zouden houden was duidelijk. Voor mij telt alleen winst en of dat nu met een of negen doelpunten verschil is, maakt niet uit", besluit Daniël Laverman gedecideerd.

De eindstand 30-21 leverde de gewenste doelpunten op. Verdedigend stond HV Reehorst eveneens goed.

[TEVREDEN] ,,De ploeg heeft gedaan wat het moest doen. De winst en bijna bevrijd van degradatiezorgen is bereikt. Zaterdag hebben we met UGHV nog een appeltje te schillen. Met 20-26 verloren in een wedstrijd waarbij geen hars mocht worden gebruik. Daar kon mijn ploeg niet mee omgaan. Tijd om dat goed te maken, dan zijn alle zorgen voorbij", besluit Sander Barents.

De coach verlengde later zaterdagavond bij HV Reehorst zijn contract met nog een seizoen. 

Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer
Theo Beumer
Foto: Theo Beumer