De in de wijk Veldhuizen geboren en getogen Hazzat groeide op in een cultuur waarin sport belangrijk was. ,,Sporten heeft altijd mijn interesse gehad, vooral voetbal. In mijn jeugd was ik vaak op straat te vinden met een bal onder mijn arm. Lekker voetballen met de jongens uit de buurt. Ik heb gespeeld bij DTS Ede, vv Bennekom en nu NSC Nijkerk. En zaalvoetbal bij ZVV Ede. LZV Kuypers en Futsal Apeldoorn.”

[FC BORDEAUXBOYS] ,,Dit jaar ben ik begonnen met een structurele voetbalactiviteit voor vier verschillende leeftijdscategorieën waarbij de (talentvolle) kinderen zich kunnen door ontwikkelen. De zaalvoetbalschool is genoemd ‘FC Bordeauxboys’ en traint wekelijks op de Krajicek Playground bij Sportspeeltuin De Drie Essen. Er wordt deelgenomen aan een regionale jeugdzaalvoetbalcompetitie in Apeldoorn.” 

Alles mede mogelijk omdat Redouan met een afgeronde studie Sociaal Cultureel Werk (SCW) al sinds 2016 de slag is bij Sportservice Ede als buurtsportwerker en toezichthouder in zwembad De Peppel. Hij wordt door zijn inzet en ontwikkeling collega van Sjonnie Maasdam (Buurtsportcoach Sportservice Ede) die de sportman al op jonge leeftijd koesterde. ,,En omgekeerd. Hij heeft het mogelijk gemaakt dat ik het vertrouwen, de zelfstandigheid en krijgen van verantwoordelijkheden, aankon. Dat maakte mijn droom te werken met jeugd mogelijk”, vult Hazzat aan.

[RESPECT] ,,Bij mijn activiteiten staan respect, discipline, normen/waarden, gedrag, samenwerken, en het omgaan met winnen en verliezen, hoog in het vaandel. Hierbij kijk ik naar de kwaliteiten en talenten van de jongeren en probeer deze te laten deelnemen tijdens de activiteiten. Sport is een mooi middel om dit te bereiken. Ook signaleer ik talent in de wijk en verwijs hen naar de juiste sportaanbieder. Dat gaat altijd in samenspraak met de ouders.” Redouan Hazzat is een bezige bij. Naast zijn beroepsmatige werkzaamheden is hij vrijwilliger in de wijk Veldhuizen. 

,,Ik zet zoveel mogelijke leuke activiteiten voor de jeugd op. Ik beken dat daarbij mijn passie bij voetbal ligt. Gelukkig is dat bij de meeste kinderen uit onze wijk het geval. Dit jaar ben ik begonnen met een structurele voetbalactiviteit voor vier verschillende leeftijdscategorieën waarbij de (talentvolle) kinderen zich kunnen door ontwikkelen. De zaalvoetbalschool is genoemd ‘FC Bordeauxboys’ en traint wekelijks op de Krajicek Playground bij Sportspeeltuin De Drie Essen. Er wordt deelgenomen aan een regionale jeugdzaalvoetbalcompetitie in Apeldoorn.”

‘Kansen bieden aan talentvolle jeugd’

[BEGRIP] Redouan Hazzat is in deze regio als voetballer een begrip. ,,Door mijn (zaal) - voetbalcarrière en vrijwilligerswerk heb ik een groot netwerk opgebouwd. Dat maakt wedstrijden regelen tegen andere plaatsen of tegenstanders gemakkelijker. Ik voel me als een vis in het water bij mijn huidige werkzaamheden. In zowel mijn werk als vrijwilligerswerk ben ik fanatiek en ambitieus. Maar sta open voor tips en verbeteringen. Want ik heb de wijsheid niet in pacht. En er leiden vele wegen naar Rome. Het uiteindelijke doel is mijn droom, werken met de jeugd, en hen iets toekomstgericht aanbieden”, volgt een gloedvol betoog van Redouan Hazzat.

[WIJKACTIVITEITEN] Hazzat, met Marokkaanse roots kwam zoals eerder vermeld doordat Sportservice Ede veel wijkactiviteiten aanbood, in contact met Sjonnie Maasdam. 

,,Hij zag in mij een aantal kwaliteiten en mogelijkheden waardoor ik steeds meer participeerde bij zijn wekelijkse sportmomenten. Ook bij het buurtcentrum was ik actief bij het jongerenwerk. Van Samenstede kreeg ik de ruimte om me te ontplooien en mocht bijvoorbeeld een zaalvoetbaltoernooi organiseren. Ik kon mij steeds meer ontwikkelen, een netwerk opbouwen, en inzetten voor onze wijk. Dat gaf mij vertrouwen wat ik graag aan de jeugd wil overdragen”, vertelt Redouan Hazzat enthousiast. 

Hij is zelf te bescheiden om te melden dat hij als speler van VV Bennekom na het seizoen 2016/2017 werd uitgeroepen tot het ‘Edese meest talentvolle speler’.

‘Buurtwerker of een bekende voetballer’

,,Je kunt vele buurtwerkers laten vertellen hoe jongeren zich wel of niet moeten gedragen, maar het is de vraag wat ze hiervan onthouden. Maar als een goede voetballer uit dezelfde wijk, met affiniteit voor de doelgroep én een voorbeeldfunctie (in dit geval Redouan) het zegt, vergeten ze het niet snel“, vult Sjonnie Maasdam aan.

[TROTS] ,,Of ik daar trots op ben? Ja en nee. Ik maak mede gebruik van de manier waarop ik zelf begeleid ben. Mijn droom was om via de sport met- en voor jongeren te werken. Die droom heb ik waar kunnen maken en heeft geresulteerd in FC Bordeauxboys”, kijkt Redouan Hazzat dankbaar terug.

De vraag waarom zijn zaalvoetbalteam FC Bordeauxboys is genoemd is even praktisch als simpel. ..We dragen bordeauxrode tenues. Dus leek me deze naam ook wel toepasselijk”, lacht Hazzat. 

Wie Redouan, op zijn praatstoel gezeten aanhoort kan alleen maar zijn enthousiasme delen. Dat doen ook de jongelui die wekelijks op de woensdag- en zondagmiddag bij De Essenburg zijn sportactiviteiten volgen. Een ideale accommodatie met een sportspeeltuin, Krajicek Playground en een gymzaal.

,,Dat zijn middagen waarbij alle jeugd uit de wijk laten kennis maken met sport en spel. Dan kan ik mijn passie kwijt. Sla ook nooit over of het moet om gezondheidsredenen niet kunnen”, vertelt de buurtwerker. Maar het is niet alleen voetballen wat Sportservice Ede en dus Redouan Hazzat aanbieden. 

,,Een scala van mogelijkheden. Vele wekelijkse activiteiten voor diverse leeftijden met dank aan veel andere enthousiaste vrijwilligers. Zo is er bijvoorbeeld: Sport in de Wijk, activiteiten vanuit de Krajicek Foundation, Sportbieb SAM en zijn er op dinsdag en vrijdag speciale meidenactiviteiten." 

'Talentvol? Meld je dan aan bij Redouan Hazzat. 

De FC Bordeauxboys is een hechte leuke groep. Op zondagmiddag wordt uitgekeken naar de komst van hun voorbeeld: Redouan Hazzat. Hoe is hij als trainer? 

Unaniem klinkt het uit meerdere kelen. ,,Een goede voetballer doe ons zeker wat leert. Hij heeft bij DTS Ede gespeeld. Wist je dat?."

Een bevestigend blik is voldoende om de jongelui iets meer te laten vertellen. 

,,Wij spelen ook vrijwel allemaal bij DTS Ede. Redouan is niet alleen ons voorbeeld. Hij vertelt ook wat hij zoal bij DTS Ede en VV Bennekom en nu NSC Nijkerk of in de zaal heeft geleerd. Nee, dat hij als 'talent van het jaar' op het voetbalgala werd verkozen, is door hem niet verteld. Dat lazen wij in jullie krant. Misschien iets te bescheiden", vult een meeluisterend ouder aan.

Dan zijn de jeugdspelers zich al aan het omkleden.

,,Als Redouan zegt dat we tien over een beginnen dan kun je maar beter tijdig omgekleed zijn. Hij let daar altijd op", eindigt Julian lachend.   

[AANMELDEN] Moet je lid worden of kun je zomaar meedoen aan de voetbalactiviteiten? 

,,Het is zo laagdrempelig mogelijk en gratis. Op de zondagmiddag zijn ervan af 13.00 uur selectietrainingen. Om geselecteerd te worden deel te kunnen nemen aan de competitie in Apeldoorn worden wel voorwaarden gesteld”, legt Redouan uit. 

,,Op de woensdagmiddag train ik met vaste teams (J011-1, J013-1, J017-1 en J019-1). Dit zijn talentvolle jeugdspelers en het overgrote deel speelt bij een Betaald Voetbal Vereniging (BVO). Voel je je aangesproken of heb je belangstelling? Mail naar fcbordeauxboys@hotmail.com. Ik neem contact met je op. Mijn instagramaccount is fcbordeauxboys”, eindigt Redouan Hazzat zijn enthousiaste verhaal.

Door Eip Janssen 

<p>Eip Janssen</p>
Foto:

Eip Janssen

Redouan Hazzat geeft instructie. Er wordt goed geluisterd.

<p>Eip Janssen</p>
Foto:

Eip Janssen

Oefening wel goed uitvoeren!

<p>Eip Janssen</p>
Foto:

Eip Janssen