De fietsenstalling en het openbare toilet aan de Marktstraat in het centrum van Ede.
De fietsenstalling en het openbare toilet aan de Marktstraat in het centrum van Ede. Google Streetview

Winkelpersoneel centrum Ede kan fiets niet stallen

25 juli 2021 om 13:33 Verkeer en vervoer

EDE Sinds kort gelden er aangepaste openingstijden bij de fietsenstalling en het openbare toilet aan de Marktstraat in het centrum van Ede. Aangezien de fietsenstalling vlak voor of precies op sluitingstijd van de winkels wordt gesloten, kan het winkelpersoneel hier zelf de fiets niet meer stallen. ,,Dit alles in tegenstelling tot de oorspronkelijke openingstijden”, aldus het raadslid Daan Weststrate (ChristenUnie). Hij heeft er schriftelijke vragen over gesteld aan het college.

,,In de afgelopen periode zijn de openingstijden en beschikbaarheid van zowel de fietsenstalling als ook het daarin gevestigde openbare toilet een aantal keer gewijzigd naarmate de situatie rond de coronamaatregelen daarom vroeg. Nu de coronamaatregelen afgeschaald zijn, is de fietsenstalling weer gedeeltelijk geopend met aangepaste tijden.” Het raadslid weet dat ook winkelpersoneel graag gebruikmaakt van deze fietsenstalling en ,,dat moedigen we ook graag aan.” Maar dan moet het wel mogelijk worden gemaakt.

VISIE In mei heeft de raad een herijkte visie vastgesteld op het centrum van Ede. ,,Hierin staan veel mooie voorbeelden om publiek naar het centrum te trekken door de winkelstraten er aantrekkelijk uit te laten zien en voldoende faciliteiten te bieden waardoor mensen komen en (langer) blijven. In het geval van de fietsenstalling is echter niet aan de winkeliers en ondernemers gedacht. Met alle begrip voor de aanpassingen die er zijn gedaan in de beschikbaarheid en openingstijden ten tijde van de (strengere) coronaperiode. Nu er weer teruggegaan wordt naar nieuwe openingstijden wordt duidelijk dat dit niet voor iedereen even gunstig uitpakt.” 

Het raadslid vraagt het college zich nogmaals te buigen over de openingstijden omdat winkeliers en winkelpersoneel er nu niets aan hebben. De stalling gaat te laat open en sluit te vroeg. 

door Gerard van Wijk

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie