De Edese Iris Wolves opende de score voor Oranje.
De Edese Iris Wolves opende de score voor Oranje. WaterpolodamesNL

Waterpolovrouwen verliezen eerste duel op Olympische Spelen

26 juli 2021 om 12:23 Waterpolo

EDE De Nederlandse waterpolovrouwen hebben hun eerste groepsduel op de Olympische Spelen verloren van Australië. In het team hadden Edenaar Iris Wolves en voormalig Polar Bears-speelster Simone van de Kraats een prominente rol.

Wolves, voormalig speelster van Polar Bears maar inmiddels spelend voor het Spaanse CE Mediterrani, opende de score voor Oranje. De eerste periode tegen Australië ging redelijk gelijk op: 3-3.

In de tweede periode opende Simone van de Kraats de score: 4-3. Nederland excelleerde in deze periode en nam met 8-5 een grote voorsprong. Maar in het derde part tekende zich rampspoed voor Oranje af. Australië rechtte de rug en kwam terug tot 10-10.

In de vierde en laatste periode nam Oranje nog wel een voorsprong (11-10), maar liep de tegenstander daarna verder weg naar een 12-15 eindstand. Simone van de Kraats was nog wel verantwoordelijk voor de 12-14

Polar Bears-keepster Joanne Koenders kwam niet actie. Nederland speelt woensdag om 12.50 uur Nederlandse tijd het tweede pouleduel tegen Spanje. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie