Afbeelding
The Big Draw

Tekenfestival The Big Draw voor het eerst naar Ede

20 augustus 2021 om 12:51 Kunst

EDE Het gratis tekenfestival The Big Draw vindt van 2 tot en met 4 september voor de eerste keer in Ede plaats. De laagdrempelige en vriendelijke formule komt uit Nijmegen en vindt vanwege corona plaats in Cultura. Er is een programma van verschillende workshops rondom de thema’s ‘Out of this World’ en ‘Make the change’. 

In het jaar 2000 startte in Londen de stichting The Campaign for Drawing met The Big Draw; een internationaal teken-evenement dat jaarlijks in de maand oktober, wereldwijd in vele grote steden plaats vindt. De hele stad wordt gevraagd en uitgedaagd om te tekenen.

Dit jaar is het tweede jaar dat The Big Draw Nijmegen haar vleugels spreidt en de bekende formule naar Ede, Wageningen, Arnhem, Apeldoorn en Zutphen brengt. De organisatie van The Big Draw Gelderland ligt in handen van stichting P-Art.

MANGA EN ANIME Sinds begin dit jaar kent The Big Draw Nijmegen een ‘Manga en Anime subculture’-onderzoeksgroep. Renee Rienties, Maarten van Gageldonk, Anita Waltman en Angela Vissers, nemen bezoekers in bij de hand om meer te weten te komen over deze cultuur uit Japan en Zuid-Korea.

The Big Draw Gelderland wordt georganiseerd door non-profit stichting P-Art. Anita Waltman is de hoofdorganisator van The Big Draw Gelderland en Angela Vissers is vanaf dag één de mede-organisator van ons festival.

P-Art wil de kunst naar het publiek brengen en mensen inspireren met kunstzinnige evenementen, groepskunst-projecten en optredens in de publieke ruimte. P-Art heeft de ambitie om The Big Draw breder uit te dragen door het hele jaar activiteiten te organiseren. Zowel op het vlak van educatie als daarbuiten.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie