Actievoerders bij de ingang Otterlo. Harry Voss: ,,Er was veel verwondering over de grote aantallen afschot.''
Actievoerders bij de ingang Otterlo. Harry Voss: ,,Er was veel verwondering over de grote aantallen afschot.'' Luud Riphagen

Flyeractie tegen afschot duizenden dieren leidde tot ‘indringend gesprek’

4 september 2021 om 09:52 Natuur en milieu

OTTERLO De Faunabescherming deelde vrijdag flyers uit aan passanten bij de drie ingangen van nationaal park De Hoge Veluwe in Otterlo, Hoenderloo en Schaarsbergen. Actievoerders toonden een enorm spandoek tegen de afschot van duizenden dieren op de Veluwe.

,,Het grappige is dat de directeur van het park de heer Seger van Voorst tot Voorst naar aanleiding van een eerdere publicatie in Ede Stad over de actie bij de Hoenderloo-poort ons heeft bezocht”, schrijft Harry Voss namens De Faunabescherming. ,,Er ontstond een indringend, maar ook vriendelijk gesprek. Voor ons was de actie succesvol, vooral de reacties van toeristen was bijzonder. Grotendeels was er verwondering over de grote aantallen afschot en kunnen sommigen niet voorstellen dat dit op de Veluwe gebeurt. Maar er waren natuurlijk ook voorstanders van de jacht die ons aanspraken of onze flyer weigerden. 

De Faunabeheereenheid (FBE) Gelderland is van plan 8.800 wilde zwijnen, 700 damherten en 3.000 edelherten dood te schieten op de Veluwe. De Faunabescherming is hiertegen een actie begonnen onder de naam ‘Stop het bloedbad op de Veluwe’. ,,Het gaat om ruim 60 procent van alle herten en 85 procent van alle wilde zwijnen op de Veluwe.” De afschotplannen zijn volgens de Faunabescherming bovendien zeer omstreden omdat ze plaatsvinden in het hart van leefgebied van de wolf die streng beschermd is volgens de Europese habitatrichtlijn.

Actievoerders bij de ingang Schaarsbergen.
Actievoerders bij de ingang Hoenderloo.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie