Amsterdam Funk Orchestra
Amsterdam Funk Orchestra Photographer: Daisy Komen

‘Vlammend en vet eerbetoon aan Godfather of Soul’

29 oktober 2021 om 06:52 Muziek

EDE Na een succesvolle try-out in Q-Factory Amsterdam, brengt Amsterdam Funk Orchestra het Tribute to James Brown, met spectaculaire eigen arrangementen van Efraïm Trujillo in de theaters. Zaterdag 6 november staat de swingende jazzformatie met Jared Grant op het podium van Theater Cultura. Het concert begint om 20.15 uur. 

,,Als iemand funk bij een groot publiek heeft laten doorbreken, dan is dat natuurlijk The Godfather of Soul, James Brown. Meer dan ooit leeft James Brown in het collectieve geheugen. Natuurlijk vanwege klassiekers die iedereen kent als Sex Machine en Cold Sweat, maar ook vanwege de duizenden hip hop tracks die zijn gebaseerd samples van zijn Funky Drummer”, vertelt Trudy Pijnenborg van Cultura. ,,De Grootste Funk Band van Nederland, Amsterdam Funk Orchestra, brengt een vlammend en vet eerbetoon aan James Brown. En om dat goed te doen is er eigenlijk maar één iemand in Nederland die daarvoor in de huid van James Brown kan kruipen: Jared Grant. Met het Amsterdam Funk Orchestra krijgen de James Brown klassiekers de dikst mogelijke uitvoering.” 

AMSTERDAM FUNK ORCHESTRA De grootste funkband van Nederland werd opgericht in 2014 door Efraïm Trujillo (musical director) en Matthijs Klinkert (alt saxofoon) en is inmiddels de snelst rijzende ster in zowel het jazz- als het popcircuit. Pijnenborg: ,De grote ritmesectie met dubbel uitgevoerde percussie maakt Amsterdam Funk Orchestra een band waarbij je niet kunt blijven zitten! Optredens met saxofonist Benjamin Herman, zanger Steffen Morrison, zangeres Denise Jannah en gitarist Anton Goudsmit en vestigen de naam en live reputatie van de band. In 2017 is de eerste cd uitgekomen, getiteld Pure Fiction met eigen composities van Efraïm Trujillo. De tweede cd staat gepland. Amsterdam Funk Orchestra is een spectaculaire, feestelijke en vooral ook dansbare band, die elk festival en theater op zijn kop zet.”

JARED GRANT Jared Grant wint eind 2012 naast de derde (jury) prijs ook de publieksprijs van de Music Matters Awards. In 2015 behaalt hij de finale van The Voice of Holland en in 2019 won hij een aflevering van All Together Now een programma van RTL4. 

Na vele solo-optredens en als gast bij verschillende bands en artiesten, heeft Jared Grant zijn eigen album gelanceerd: ‘Back to my Roots’. ,,Een mix van zijn inspirators, met een vette eigen Soul saus er overheen. De singles ‘Break Out’ en ‘You’ waren succesvol en worden veelvuldig gestreamed op de bekende platformen zoals Spotify. Daarnaast zijn de singles te horen op Sublime FM, Radio 2 en Q Music.” 

Kaarten bestellen kan via www.cultura-ede.nl/theater-filmhuis of via telefoonnummer 0318-672800.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie