Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. Pixabay

Jong meisje belandt in ziekenhuis nadat mannen haar XTC gaven, politie zoekt getuigen

25 oktober 2021 om 14:15 Overig

EDE Een 14-jarig meisje is eind september in het ziekenhuis beland nadat zij twee XTC-pillen in had genomen. Het meisje had de pillen in Ede gekregen van twee mannen die haar vertelden dat het vitaminepillen waren. Nadat het meisje de diamantvormige pillen had aangenomen, nam ze deze in met energiedrank. Later op de dag werd ze met spoed opgenomen in Ziekenhuis Gelderse Vallei. 

Volgens de politie waren de ‘vitaminepillen’ hoogstwaarschijnlijk zogenaamde Punisher XTC-pillen, die extra sterk zijn. 

,,Met het meisje gaat het inmiddels weer goed, maar het scheelde niet veel, volgens de artsen in het ziekenhuis”, aldus de politie. ,,Ze heeft twee weken lang bijna niet kunnen eten en drinken, omdat haar mond van binnen helemaal kapot was van het kauwen op de pillen en de werking ervan.”

SIGNALEMENT Het incident gebeurde op 27 september tussen 14.30 en 15.00 uur op de Oranjelaan in Ede. De twee mannen die de pillen aan het meisje geven, hadden een licht getinte huidskleur en waren ongeveer 19 jaar oud. Nadat het slachtoffer de pillen had aangenomen, liepen de mannen door richting de Nassaulaan. 

De politie is op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over de daders of die weten van een soortgelijk verhaal. Dit kan gemeld worden via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Het zaaknummer is 2021484306.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie