Orthodontisten Saskia Binda en Eva Scholtes.
Orthodontisten Saskia Binda en Eva Scholtes. @tedxmedia

Nieuw gebouw voor Orthodontiepraktijk Binda: ‘We zagen een kans en benutten die’

11 november 2021 om 08:02 Zorg

EDE Al in 1994, een jaar na haar afstuderen, richtte Saskia Binda een eigen orthodontiepraktijk op in de Edese wijk Veldhuizen. Afgelopen zomer pakte ze daar de behandelstoelen en beugels in en verhuisde de praktijk naar het centrum van Ede. 

Een enorme muurschildering van een olifant, een boompje midden in de hal en hippe hangplanten aan het plafond. Wie Orthodontiepraktijk Binda aan de Telefoonweg inloopt, moet het beeld van een klinische, witte praktijk snel uit z’n geheugen wissen. 

Dat was ook precies het doel, vertelt orthodontist en eigenaar Saskia Binda. ,,De praktijk is met liefde ontworpen en ingericht. Een street artist heeft een enorme olifant, rat en vogel gemaakt in graffiti. Mijn collega Eva Scholtes en ik zijn allebei grote dierenvrienden en eten vegetarisch. We wilden een praktijk creëren met een warme uitstraling. Het is toch spannend als je een beugel krijgt, dus dan helpt het patiënten als ze zich hier welkom voelen. En voor ons, en het hele vakkundige en toegewijde team, is het een fijne werkomgeving. Dat is ook belangrijk.”

HYPERMODERN De praktijk aan de Telefoonweg is groter dan de oude locatie en staat op een mooie plek tegenover treinstation Ede-Centrum. ,,We wilden uitbreiden en beter bereikbaar zijn. Dus toen we de kans kregen om hierheen te verhuizen, grepen we die natuurlijk met beide handen aan”, vertelt Binda. ,,Bovendien hebben we de praktijk hier helemaal hypermodern kunnen maken.”

Dat moderne is terug te zien in de inrichting, maar ook te merken aan de behandeltechnieken die de praktijk patiënten biedt, legt collega-orthodontist Eva Scholtes uit. ,,We blijven ons in het vak ontwikkelen. Dat typeert de praktijk; we blijven niet stilstaan. Ons motto is: het gaat goed, maar wat kan beter? Als er een nieuwe behandeltechniek is, is dat altijd even wennen, maar we zien elke keer de mogelijkheden die een ontwikkeling bieden. We overleggen veel met de patiënt over welke techniek het best past. Een goede medewerking van de patiënt is tenslotte heel belangrijk voor een goed resultaat. Doordat we veel overleggen en de controles zelf efficiënt uitvoeren, is de gemiddelde behandelduur korter. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.” 

ONZICHTBARE BEUGELS Over wat een gewilde techniek van dit moment is, is volgens de orthodontisten geen twijfel mogelijk. Scholtes: ,,De onzichtbare beugel. Het is een prachtige optie, waarmee je het gebit in meerdere richtingen tegelijk kunt sturen. Daardoor duurt een behandeling korter. Bovendien is het comfortabeler”, zegt Binda. ,,Het is overigens niet verstandig om een beugel online te kopen. Het zomaar rechtzetten van tanden is echt niet zonder risico’s.”

FRISSE START Nu de medewerkers allemaal gewend zijn aan de nieuwe praktijk en er hun weg weten te vinden, is er tijd om te genieten. ,,Patiënten staan vaak echt met een stralend gezicht in de deuropening, omdat het hier zo mooi is geworden. We hebben heel veel reacties gekregen”, zegt Binda. 

Scholtes, die in Den Bosch woont, rijdt al 6 jaar 2 dagen per week met veel plezier naar Ede. ,,De nieuwe praktijk bevalt goed. Het werkt hier prettig.” Binda: ,,De oude praktijk was mooi, maar toch wat gedateerd. Hier maken we weer een frisse start.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Orthodontiepraktijk Binda.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie