Afbeelding
Provincie Utrecht

Raad ongerust over uitval treinen Utrecht-Arnhem

11 november 2021 om 18:07 Verkeer en vervoer

EDE De gemeenteraad van Ede is ongerust over het met regelmaat uitvallen van treinen op het baanvak Utrecht-Ede-Arnhem. Er werden tijdens het vragenuurtje tijdens de raadsvergadering donderdagmiddag vragen over gesteld door het CDA en de ChristenUnie.

Een goede openbaar vervoer-verbinding met Utrecht is belangrijk voor veel Edenaren. ,,Er is, zoals bekend, een groot gebrek aan verkeersleiders. Daardoor valt meerdere keren de treinverbinding uit en er worden ook geen bussen geregeld. Het personeelstekort bij ProRail zal niet zomaar opgelost zijn, kan de gemeente iets doen?”

Wethouder Peter de Pater weet dat er een groot tekort aan verkeersleiders is en uit een gesprek met ProRail heeft hij begrepen dat er alles aan gedaan wordt het probleem zo snel als mogelijk op te lossen. FoodValley is aan zet in het overleg. Bussen als alternatief vervoer is ook niet zo eenvoudig omdat deze in de binnensteden niet overal uit de voeten kunnen. ,,Er is een signaal aan ProRail gegeven. Als treinverbindingen blijven uitvallen dan kan de gemeente mogelijk iets doen, maar daar hangt wel een enorme prijskaart aan. We moeten in de regio een zware vuist maken en als we vaststellen dat de maat vol is moeten we de verantwoordelijke staatssecretaris inschakelen. Primair is het echter een taak voor ProRail en NS om dit personeelsprobleem op te lossen en te zorgen dat er weer een ongestoorde openbaar vervoer-verbinding is tussen Utrecht, Ede en Arnhem.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie