Florus en Jannie van den Berg maakten duizenden foto's van Hubertus. Een daarvan hangt nu aan de muur.
Florus en Jannie van den Berg maakten duizenden foto's van Hubertus. Een daarvan hangt nu aan de muur. Louis Fraanje

Ereplaats voor edelhert Hubertus bij natuurliefhebbers in Harskamp

16 november 2021 om 11:41 Dieren

HARSKAMP Edelhert Hubertus heeft een ereplaats gekregen in Harskamp. Althans, als een uitvergrote foto op doek. Het dier, dat misschien wel de bekendste bewoner van Het Nationale Park De Hoge Veluwe was, werd eerder dit jaar tijdens de bronst door een rivaal ‘gevorkeld’ en moest als gevolg daarvan uit zijn lijden worden verlost. 

De foto van Hubertus hangt bij Harskampers Florus en Jannie van den Berg, die duizenden foto’s van het hert maakten en zich erg verbonden voelden met hem. Na zijn overlijden vertelde het echtpaar: ,,We gaan zeker in een gat vallen. We zullen hem missen.” De foto op het doek is een van de exemplaren die Florus zelf heeft gemaakt. 

Blogger, fotograaf en bovenal natuurliefhebber Louis Fraanje uit Lunteren, die ook een bijzondere band met Hubertus had, ging samen met zijn vrouw Fransien op bezoek bij Florus en Jannie om het doek te bewonderen. ,,Het is een prachtige herinnering aan onze vriend Hubertus, die wij samen 10 jaar lang gevolgd hebben, en die nu een mooie plek heeft gekregen aan de muur in Harskamp.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie