Afbeelding
De Pineut

Café sluit deuren vanwege undercover boa’s

22 november 2021 om 20:40 Zakelijk

EDE Café de Pineut sluit voor onbepaalde tijd de deuren. Dat laten de eigenaren Paul en Elsemiek Platschorre weten via sociale media. De inzet van undercover boa’s is voor hen de reden van de sluiting.

,,Het beleid en de regels voor de horeca hebben ons doen besluiten om vanaf maandag dicht te gaan. De omgang met ons als ondernemers vanuit de gemeente heeft het dieptepunt bereikt door undercover boa’s in te zetten. Voor ons is de maat vol en we hebben dan ook besloten om voorlopig dicht te gaan”, melden de eigenaren.

De deuren zijn vanaf vandaag (maandag) dicht. Wanneer het café op het Museumplein in Ede weer open gaat is nog niet bekend. ,,Wij hopen jullie snel weer te zien als de horeca weer gastvrij mag zijn.”

In april van dit jaar liet een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten dat boa’s niet in burgerkleding zouden worden ingezet om de Edese middenstand te controleren op de naleving van de coronaregels. Aanleiding hiervoor was de landelijke onrust die destijds was ontstaan, nadat boa’s dit elders in het land gedaan zouden hebben.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie