Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei zet beveiligers in

25 november 2021 om 19:55 Zorg Coronavirus

EDE Het is een verschijnsel dat zich in vrijwel alle ziekenhuizen voordoet. Steeds meer krijgen in deze aanhoudende coronacrisis artsen en verplegend personeel te maken met agressie. Dat is ook het geval in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Daar zijn beveiligers ingezet om daar waar het verbaal of zelfs fysiek dreigt mis te lopen te kunnen ingrijpen. 

,,Ook dat is nodig”, zei burgemeester René Verhulst in de donderdagavond gehouden raadsvergadering, waar hij inzicht gaf in de gang van zaken in de regio Gelderland Midden.

ZIEKTEVERZUIM Ten opzichte van vorige week is er in Gelderland Midden, waartoe Ede behoort, een stijging van 62 procent in het aantal positieve coronatesten, terwijl dat landelijk 39 procent is. De meeste besmettingen zijn waar te nemen bij kinderen tot 12 jaar, met name in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. ,,Het leek twee weken geleden af te vlakken, maar het is weer gestegen. Sinds oktober is het druk in het ziekenhuis. Het lukt, maar in sommige ziekenhuizen loopt het ziekteverzuim al op tot 15 procent. Zoveel is het in de Gelderse Vallei echter nog niet.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie