Afbeelding
Frans de Kleuver

Compensatie extra kosten controle op coronatoegangsbewijs

30 november 2021 om 17:26 Corona

EDE Via de Veiligheid- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) ontvangt de gemeente Ede een bedrag van 255.000 euro om instellingen te compenseren voor extra kosten die zij maken voor de controle op het coronatoegangsbewijs. 

Met deze subsidieregeling wil de gemeente Ede extra gemaakte kosten voor de controle van het coronatoegangsbewijs compenseren en daarmee de naleving van de verplichting tot controle stimuleren. Voor deze subsidieregeling is een subsidieplafond vastgesteld. Als het subsidieplafond wordt overschreden dan wordt het beschikbare bedrag naar evenredigheid verdeeld. Dat wil zeggen dat de voor subsidie in aanmerking komende bedragen worden verminderd met het percentage waarmee de aanvragen het subsidieplafond overschrijden. 

Burgemeester en wethouders kunnen een eenmalige subsidie verlenen als (gedeeltelijke) compensatie van de extra kosten die door de aanvrager gemaakt worden voor de naleving van controle op coronatoegangsbewijzen voor de periode van 22 september 2021 tot en met 31 december 2021.

Alleen de kosten die extra worden gemaakt ten opzichte van de reguliere bedrijfsvoering komen voor subsidie in aanmerking. Maakt een instelling al gebruik van een gastheer of -vrouw dan zijn de kosten hiervoor niet subsidiabel als deze persoon nu ook is belast met de controle op het coronatoegangsbewijs. Alleen als een extra gastheer of -vrouw wordt ingezet, of deze wordt ingezet in een instelling die dit voorheen niet had, zijn de kosten hiervoor subsidiabel. 

Extra kosten als gevolg van de coronamaatregelen kunnen al worden opgevoerd bij het bepalen van het verlies als een subsidie is aangevraagd voor noodsteun op grond van de Subsidieregeling tweede COVID steun- en herstelregeling lokale culturele instellingen Ede. 

In dit geval wordt een subsidie op grond van de die subsidieregeling afgewezen om het verlenen van twee subsidies op grond van dezelfde kosten te voorkomen. Burgemeester en wethouders vinden het belangrijk dat efficiënt en doelmatig met overheidsgeld wordt omgegaan. Daarom worden alleen kosten gesubsidieerd die redelijk en noodzakelijk zijn voor de controle op het coronatoegangsbewijs. Van organisaties verwacht Ede dat zij kostenbewust zijn en niet voor de duurste oplossing kiezen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie