Afbeelding
Het Nationaal Park De Hoge Veluwe

Nationale Park De Hoge Veluwe verwelkomt de 500.000e bezoeker van het jaar op oudejaarsdag

31 december 2021 om 13:56 Natuur en milieu

OTTERLO Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft in 2021 haar doel behaald. Er was in de begroting uitgegaan van een bezoekersaantal van 500.000, een aantal dat op de laatste dag van het jaar werd gehaald.

 Lang leek het doel van een half miljoen betalende bezoekers goed haalbaar, maar de recente verzwaring van de coronamaatregelen gooide roet in het eten. Onder andere door tijdens de verlengde kerstvakantie kinderen voor half geld toegang tot het Park te bieden en door afhaallocaties van de horeca geopend te houden wist het Park alsnog, alhoewel met hakken over de sloot, haar doel te behalen.

FEESTELIJK ONTHAAL De familie Krabbenborg uit Lent werd bij ingang Otterlo feestelijk onthaald door Joost Kemp, plaatsvervangend hoofd Bezoekersmanagement van het Park. Namens het Park werd hen een presentje uit de Parkwinkel en een wildmenu to-go uit het Parkrestaurant aangeboden.

Tot en met 2019 vonden jaarlijks ruim 600.000 bezoekers hun weg naar het Park. Door de maatregelen die sinds maart 2020 steeds in meer of mindere mate van kracht zijn geweest, moesten de begrote bezoekersaantallen in 2020 en 2021 naar beneden worden bijgesteld. Onder andere het Jachthuis Sint Hubertus en het Kröller-Müller Museum, gelegen in het Park, moesten een ruim deel van de tijd hun deuren sluiten. Ook konden grotere evenementen, zoals de jaarlijkse Hoge Veluwe Loop, al twee jaar op rij niet doorgaan. Zodoende wisten in 2020 slechts zo’n 450.000 betalende bezoekers het Park te vinden.

AFHANKELIJK Het Nationale Park De Hoge Veluwe: ,,Het Nationale Park De Hoge Veluwe is voor haar voortbestaan vrijwel geheel afhankelijk van betalende bezoekers. Dankzij de nu ruim 500.000 bezoekers in 2021 wordt het Park in staat gesteld om de 5.400 ha aan unieke natuur en bijzondere landschappen met de daarbij behorende zeldzame fauna en flora te beheren en beschermen. Daarnaast blijft het Park innoveren op het gebied van goede recreatieve voorzieningen en een aantrekkelijk aanbod van evenementen en activiteiten.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie