Lennart Ploeg (groen shirt) scoorde twee maal tegen de uitstekende Barneveldse doelman, Theo Beumer

SDS '55 slaat keihard toe in extra tijd

22 april 2019 om 21:16

'Handhaving nu in eigen hand'

WEKEROM SDS '55 heeft de kelderkraker in de derde klasse tegen hekkensluiter vv Barneveld met 3-2 gewonnen.

Het vroeg bloed, zweet en tranen van een ploeg die het eigenlijk moet hebben van 'geen woorden maar daden'.

De winst betekent dat SDS '55 nog mag hopen om op eigen kracht de nacompetitie te ontlopen. ,,Alarmfase één is en blijft van kracht. Onze trainer Marcel van der Hoop gaf vooraf al aan dat slechts de winst telde. Verdiend of onverdiend, met lelijk of mooi voetbal, het maakte deze keer niet uit", vertelde SDS '55-aanvoerder Martien van den Berg. Hij mocht de conclusie trekken dat de winst gelukkig tot stand kwam. ,,Drie minuten in blessuretijd. Ik geloofde er nog steeds in. Maar de tijd tikte weg. De winnende treffer van Kevin van der Horst kan goud waard zijn", ging de speler verder. De start van SDS '55 was gelijk raak. Binnen honderd seconden stonden de Wekerommers op een 1-0 voorsprong door Lennart Ploeg. ,,Een mooie aanval waarbij Arie de Jager misschien al had moeten scoren. De goede Barneveldse doelman stopte de bal in eerste instantie. Gelukkig was Lennart Ploeg attent", glimlachte Van den Berg.

GELIJK Lang kon de thuisclub niet genieten van de openingsgoal. Het was Barnevelder Fabian van Esch die snel reageerde bij een klutssituatie in het Wekeromse strafschopgebied: 1-1. ,,Daarna waren we het even helemaal kwijt. De gasten voetbalden gemakkelijker. Pech had Rick Gerritsen, die een bal via de onderkant van de lat het veld weer in zag springen." Een minuut later was het wel raak. Op het middenveld pikte Lennart Ploeg de bal op en hij zette vervolgens de hele Barneveldse verdediging te kijk. Hij liet de doelman met een prachtig doelpunt kansloos: 2-1. ,,En dan geven we de 2-2 weer zo gemakkelijk weg. Een corner van links waarbij niemand ingrijpt en die spits (Martijn Mulder, red.) zo mag inkoppen. Dan wil je wel even door de grond zakken", baalde de aanvoerder. Barneveld liet de kans op 2-3 liggen. Albert Kamera en Fabian van Esch gunden elkaar de eer en zagen SDS-doelman Michael Mulder als de lachende derde de bal oppakken.

ROOD In de tweede helft was er weinig te genieten. Daarbij de constatering dat Barneveld het iets betere van het spel had. SDS leek via Rick Gerritsen op 3-2 te komen. Zonder de aanwezigheid van een VAR besloot de scheidsrechter het doelpunt op advies van de Barneveldse assistent-scheidsrechter te annuleren. Daarna waren er kleine kansen over en weer. In het laatste kwartier sloeg de vlam in de pan. Niet door goed voetbal, maar wegens twee rode kaarten. SDS-invaller Jaap Evert Roelofsen kon na drie minuten alweer gaan douchen. Hij haalde de op het SDS-doel afstormende Albert Kamera onderuit. Vijf minuten later was het tien tegen tien. Barneveld-speler Lars Feijen kreeg zijn tweede gele kaart. ,,Daarna kregen beide ploegen veel ruimte. Het leek uiteindelijk op een gelijkspel uit te draaien. Totdat die dekselse Van der Horst de wereld met de gelukkige 3-2 weer heel anders kleurde. De volgende wedstrijd tegen Rood Wit'58 (11 mei) is heel belangrijk. In principe hebben we het met daarna Advendo '57 en SP Teuge nog in eigen hand. Ik wil graag afzien van het 'recht' op degradatie-nacompetitievoetbal", aldus Van den Berg.