Fluit wordt er 'gestoord' van

22 april 2019 om 20:40

EDE FC Jeugd heeft maandag UVV met 3-2 verslagen. De Edenaren eindigden het duel met acht man.

,,Het was bizar wat er de tweede helft allemaal gebeurde. Twee keer geel (rood) voor Ilker Ozturk en Kemal Kandemir. Direct rood voor Imad Benali", opende FC Jeugd-trainer André Hagen. Gevoetbald werd er ook nog. Een juweel van een doelpunt door Elmeris Avidic:1-0. Een eigen doelpunt van Hakan Yilmaz: 1-1. Een doeltreffende uithaal Enes Baykan: 2-1. De gelijkmaker uit een dubieuze strafschop: 2-2. In de slotfase liepen de gemoederen op. Mustafa Tirgil werd door de doelman getorpedeerd. Hij kwam met geel goed weg. Maar de 3-2 (strafschop doelman Öczan Yilmaz) werd gevierd. ,,In blessuretijd schoten zij op de lat, maar hadden Kemal Kandemir en Mustafa Tirgil ook de 4-2 op de schoen. We hebben deze op karakter uit het vuur gesleept. Ik ben nu weer drie man kwijt. Maar er komen er ook twee van een schorsing terug", sloot de als altijd laconieke ingetogen Hagen af.

,,Ik word er gestoord van. Een repeterend verhaal'', zuchtte Jan Fluit na de 2-1 nederlaag van Advendo'57 bij VIOS Vaassen. ,,Opnieuw de scheidsrechter zorgt er voor dat wij verliezen.'' De trainer doelde in eerste instantie op de afgekeurde treffer van Jaap van Doorn. ,,Na een prachtig openingsdoelpunt van Martijn van den Dikkenberg, maakte Jaap van Doorn een glaszuivere 0-2. De grensrechter vlagde ook niet. Maar de scheidsrechter annuleerde het doelpunt. Ook gaf hij twee onterechte vrije trappen waar de 1-1 en 2-1 uit vielen." Bij de eerste net voor rust, was er echt niets aan de hand. Uiteindelijk ging een schotje lang iedereen, inclusief doelman Gerben Hendriksen heen. Ook de 2-1 was een onterechte vrije trap die bij de tweede paal werd ingekopt.'' Het laatste half uur ging Advendo op jacht naar de gelijkmaker. ,,Jaap van Doorn had de beste kans. Vanaf drie meter had hij het doel voor het uit kiezen. Hij mikte op de keeper.''

De drie voorgaande ontmoetingen wist Otterlo te winnen van Batavia'90. Zaterdag toonde de ploeg uit Lelystad niet voor niets samen met Nieuwland te strijden om de titel: 1-5. ,,Het was al heel snel 0-1. Op zich hebben wij leuk meegespeeld. Maar Batavia is gewoon een heel sterke ploeg. Jammer was dat net voor rust er nog twee bij ons ingingen'', keek Maarten Kerkhof terug. ,,Via een mooie goal van Sam Hazeleger deden wij na de rust nog wat terug. Daan de Rooij was nog dicht bij de 2-3. Maar uiteindelijk waren zij te sterk.''